|

Atatürk Havalimanı’nda tatilci yoğunluğu

Sömestr tatilini il dışında geçirmek isteyeler İstanbul Atatürk Havalimanı'nda büyük yoğunluklara neden oldu. Ankara AŞTİ de yoğunluktan nasibini alırken Palandöken'de kayak merkezleri doldu.

Yeni Şafak
12:06 - 20/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 12:14 - 20/01/2018 Cumartesi
IHA
Atatürk Havalimanı tatil nedeniyle çok yoğun.
Atatürk Havalimanı tatil nedeniyle çok yoğun.
Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte Atatürk Havalimanı’nda öğleden sonra başlayan tatilci yoğunluğu akşam saatlerinde de devam etti.

2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi, milyonlarca öğrencinin karnelerini almasıyla sona erdi. Sömestr tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyen binlerce tatilci hava ulaşımına yönelince, Atatürk Havalimanı’nda normal günlerin üzerinde bir hareketlilik yaşandı.

Yoğunluk akşam saatlerinde de devam etti

Öğlen saatlerinden itibaren başlayan yoğunluk akşam saatlerinde de devam etti. Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte seyahat için Atatürk Havalimanı’na gelen öğrenci ve aileler, yoğunluğa neden oldu. Yolcuların bilet işlemlerini gerçekleştirdiği kontuarlarda ve pasaport kontrol noktalarında zaman zaman uzun kuyruklar oluştu.

120 BİN KİŞİ VAR

İlk ve ortaöğretim okullarıyla, üniversitelerin büyük çoğunluğunun 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde de (AŞTİ) tatil yoğunluğu yaşanıyor.

Sömestr tatili nedeniyle memleketlerine dönen ya da aile ziyaretleri gerçekleştiren öğrenciler AŞTİ'de yoğunluğa neden olurken, günlük ortalama 80 bin yolcunun uğrak yeri olan AŞTİ'de tatil nedeniyle bu sayı 120 bine kadar çıkıyor.



GÜVENLİK ÖN PLANDA

200 güvenlik görevlisi, içerde ve dışarıda 188 kamera, emniyet ve zabıta personelinin de desteğiyle AŞTİ'deki güvenlik önlemleri yaşanan yoğunluk nedeniyle en üst seviyeye çıkarıldı. Büyükşehir ekipleri, terminaldeki yolcuların huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmaları için özen gösteriyor.


#Tatil
#Sömestr
#Atatürk Havalimanı
#Ankara
#AŞTİ
#Yoğunluk
6 yıl önce