|

Aktif büyüklüğü 407 milyar liraya ulaştı

Halkbank yılın ilk çeyreğinde toplam kredilerini 2018 yıl sonuna göre yüzde 8 oranında artırarak 369,6 milyar liraya yükseltti. Toplam mevduatı yüzde 8,4 artışla 269,7 milyar liraya ulaşan bankanın aktif büyüklüğü ise yüzde 7,6 yükselerek 407 milyar liraya ulaştı.

Haber Merkezi
04:00 - 15/05/2019 Çarşamba
Güncelleme: 01:18 - 15/05/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Halkbank Genel Müdürlük binası
Halkbank Genel Müdürlük binası

Halkbank yılın ilk çeyreğinde toplam kredilerini 2018 yıl sonuna göre yüzde 8 oranında artırarak 369,6 milyar liraya yükseltti. İlk çeyrek sonuçlarını değerlendiren Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, yılın ilk çeyreğinde Eskişehir, Gaziantep, Denizli ve Adana’daki Üreten Türkiye Buluşmaları’nda 3 bin dolayında esnaf, KOBİ’ler ve sanayiciler ile bir araya geldiklerini ve müşterileriyle birebir temas halinde olmayı sürdürdüklerini belirtti.


Arslan, “Bankacılık sektörü; uluslararası gelişmeleri yakından takip eden ve piyasa ihtiyaçlarına yönelik etkin çözümler üreten ekonomi yönetimimizin öncülüğünde yılın ilk çeyreğini başarıyla geride bırakmıştır. Kredi Garanti Fonu kefaletiyle hayata geçen KOBİ Değer Kredisi - 1 ve 2 paketleri başta olmak üzere, hayata geçen her yeni ürün özel sektöre güç vermiştir.” Osman Arslan, Halkbank’ın bankacılık faaliyetleri açısından büyük önem taşıyan esnaf ve sanatkârlara sunduğu desteği sürdürdüğünü belirti.

120 BİN ESNAFA 11,6 MİLYAR TL

Arslan, “Yılın geride kalan bölümünde esnaf kredilerine yine öncelik verdik, yılsonuna kadar esnaf ve sanatkâra 22 milyar lira kredi kullandırma hedefimiz doğrultusunda başarılı çalışmalar yürüttük. Bu doğrultuda 2019 yılı ilk 3 aylık dönemde 120 bin esnaf ve sanatkâra 11,6 milyar lira kredi kullandırarak esnaf kredileri bakiyemizi 39,4 milyar liraya, kredi bakiyesi bulunan esnaf ve sanatkâr sayımızı 542 bine yükselttik. Esnafımız kredi ihtiyacı duyduğu zaman ilk adresinin Halkbank olduğunu biliyor. Yurt genelinde 19 bin Halkbanklı bu güvene layık olmak için çalışıyor.”

ENFLASYONA KARŞI KORUMA

Tasarruf sahiplerine sunduğu birikim imkânlarıyla mevduat tabanını genişletmeyi sürdüren Halkbank, “Enflasyon Korumalı Ara Dönem Ödemeli Mevduat Hesabı” ve “Enflasyona Endeksli Koruyan Mevduat Hesabı” ürünlerini duyurdu. Tasarruf sahiplerini doğru yönlendirmenin ve müşterilerinin yatırımlarını en verimli birikim araçlarında değerlendirmenin temel görevleri arasında olduğunu belirten Arslan, “Yoğun ilgi gören ürünlerimiz, tasarruf sahiplerinin birikimlerini daha korunaklı hale getirdiği için memnunuz” diye konuştu.

Ticari kredide artış

Başka KOBİ kredilerini de içeren nakdi ticari kredileri aynı dönemde yüzde 10,7 artışla 236,4 milyar liraya yükselen Halkbank, KOBİ kredileri alanındaki pazar payını da yüzde 17,3’e taşıdı. Aynı dönemde toplam mevduatı yüzde 8,4 artışla 269,7 milyar liraya ulaşan bankanın aktif büyüklüğü ise yüzde 7,6 yükselerek 407 milyar liraya ulaştı.

  • Gayrimenkulde 2,65 milyar aktif
  • 2019 yılının ilk çeyreğinde özkaynaklarını 2,28 milyar liraya artıran Halk GYO, toplam aktiflerini 2,65 milyar liraya taşıdığını duyurdu. Konut satışı, ofis kirası ve finansal gelirden oluşan toplam hasılatını geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16,3 oranında artıran şirketin bu dönemdeki net dönem karı ise yüzde 25 oranında artış gösterdi. Türkiye ve dünya ekonomisindeki değişimleri yakından izleyerek yatırımlarına yön verdiklerini belirten Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, “Türkiye’nin öncelikle bölgesel, nihai olarak da küresel finans merkezi olması vizyonuyla hayata geçirilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi’nin en büyük paydaşlarından biri olan Halk GYO, proje dahilinde 46 ve 34 katlı iki kule ile 8’er katlı 3 ticari bina inşa ediyor. En güçlü miraslarımızdan biri İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi olacak” şeklinde konuştu.
#Halkbank
#Osman Arslan
5 yıl önce