|

Alçak saldırı sonrası iş dünyasından destek mesajı yağıyor

İdlib’de rejim kuvvetlerince Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına yönelik gerçekleştirilen hava saldırısının ardından iş dünyası tek yumruk oldu. Peş peşe yapılan açıklamalarda İdlib'deki alçak saldırı şiddetle ve nefretle lanetlenirken, hükümete ve TSK'ya ise tam destek mesajları iletildi.

14:23 - 28/02/2020 Cuma
Güncelleme: 15:47 - 28/02/2020 Cuma
Yeni Şafak
İdlib'deki saldırı sonrası iş dünyasından destek mesajları yağmaya başladı.
İdlib'deki saldırı sonrası iş dünyasından destek mesajları yağmaya başladı.

Suriye Rejimi unsurlarının İdlib'de 33 askerimizi şehit ettiği alçak saldırıdan sonrası iş dünyasından destek mesajı yağıyor.

Alçak saldırıyı lanetleyen iş dünyası temsilcileri hükümete ve Türk Silahlı Kuvvetlerine ise tam destek vererek ''Bütün varlığımızla, canımızla, tüm maddi imkanlarımızla bu vatan görevinde devletimizin yanındayız ve emrindeyiz.'' mesajı gönderdi.


DEVLETİN EMRİNDEYİZ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç:

Sadece yüreğimizle değil, sadece duamızla değil, aynı zamanda bütün varlığımızla, canımızla, tüm maddi imkanlarımızla bu vatan görevinde devletimizin yanındayız ve emrindeyiz. İstanbul Ticaret Odası olarak 411 bin 368 üyemizle tam bir ‘sefer görev emri’ vaziyetindeyiz. İTO, Mehmetçiğe el uzatan rejim güçlerini ve destekçilerini yok etmek için üzerine düşen her vazifeyi yapmaya hazırdır.

DEVLETİMİZ BİZLERDEN BEKLENTİSİNİ VAZİFE KABUL EDERİZ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle:

Kendi canını bizim canımız sayan Mehmetçiğimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz ve omuzlarımızdaki sorumluluğun her daim bilincinde olacağız. Milletimiz, her zaman olduğu gibi, siyasetçisiyle, iş dünyasıyla, akademisyeniyle, hukukçusuyla tek yumruk olarak, ordusunun ve hükümetinin yanında durmuştur. Milli egemenliğin, güvenlikten ticarete kadar her kademede vazgeçilmez olduğunun bilincindeyiz. Devletimizin ve milletimizin bizlerden beklediği ne varsa, vazife olarak kabul edip, icra edeceğiz.

TEK VÜCUT OLMA GÜNÜ

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak:

İdlib'deki hain saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, "Ülkemizin çıkarlarını her platformda gözeterek, iş dünyasının tüm paydaşlarıyla tek vücut halinde birlik ve beraberliğimizi bir kez daha göstermemiz gereken bir süreçten geçiyoruz. Sınır güvenliğimizi sağlamak, vatanımızı korumaya çalışmak bizim en doğal hakkımız. Bu nedenle, 'Orada ne işiniz var?' diyenlerin bu soruyu sormadan önce bir kez daha düşünmeleri gerekiyor. Gün, birlik, beraberlik ve tam dayanışma günüdür.


DAHA FAZLA DUYARSIZ KALINMAMALI

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski:

İdlib’de, Suriye rejiminin saldırılarının en az 1 milyon sivili göçe zorlamış olması ve büyük insani dramlar yaşanması karşısında artık dünya kamuoyu daha fazla duyarsız kalmamalıdır. Bu tutum batı dünyasının her zaman savunuculuğunu yaptığı insan hakları ve transatlantik değerlerle hiçbir şekilde örtüşmemektedir. Bu konuda tüm ilgili tarafların ve Avrupa Birliği’nin üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini bekliyoruz.



40 BİN ÜYEMİZLE HAZIRIZ

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan:

Acımız çok büyük. Gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine de baş sağlığı diliyoruz. Unutulmamalıdır ki; bölgenin huzur ve istikrarı sadece ülkemiz için değil Avrupa Birliği ve dünya için de huzur ve istikrarın anahtarıdır. Böyle bir dönemde 30 federasyon, 270 dernek ve 40 bini aşkın üyemizle üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız. Birlik ve beraberlik içinde ülkemizin ve bölgemizin huzuru, refah ve istikrarı için çalışmaya devam edeceğiz.''

KOŞULSUZ ŞARTSIZ YANINDAYIZ

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın:

Gün milletçe metin olma günüdür. Haklı olduğumuz davada birlik ve bütünlük içinde hareket edersek üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz kalmaz. İş dünyası olarak devletimizin, milletimizin ve askerimizin koşulsuz, şartsız yanında olduğumuzu belirtir, şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa, ailelerine sabırlar dileriz. Milletçe başımız sağ olsun.

EN BÜYÜK İHTİYAÇ BİRLİK BERABERLİK

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan:

Bugün millet olarak derin bir acı ve üzüntü içindeyiz. İdlib'den gelen şehit haberleri millet olarak yüreklerimizi yaktı. Böylesi olağanüstü günlerde en çok ihtiyaç duyacağımız şey birlik ve beraberlik içinde hareket etmek olacaktır. Zorlukları aşmasını bilen bir milletiz. Sabır, dayanışma, ülke menfaatlerini her şeyin üstünde tutma bu süreçte en başta gelmelidir.


ALINACAK HER KARARI DESTEKLİYORUZ

Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Mustafa Çınar:

Türkiye, necip milleti ve tüm askeri güçleri ile bu hain saldırıya karşı vatan müdafaasını istisnasız gerçekleştirecek ve tüm sorumlularını cezalandıracak güce sahiptir. Derneğimiz, tüm üyeleri ile birlikte Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığı ve özgürlüğünün devamı adına Devletimizin alacağı her kararı desteklemektedir. Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır.” açıklamalarında bulundu.

#ASKON
#TİM
#TÜRKONFED
#Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği
#İstanbul Sanayi Odası
#Anadolu Aslanları İşadamları Derneği
#Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu
#İstanbul Ticaret Odası
4 yıl önce