|

Alman yatırımları tam gaz devam

Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin eski seyrine dönmesi doğrudan yatırımları da olumlu etkiliyor. En fazla ihracat yaptığımız ülke olma özelliğini sürdüren Almanya'nın şirketlerinin de adresi Türkiye oluyor.

Haber Merkezi
04:00 - 10/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:43 - 10/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Lohmann, başta Ortadoğu pazarı olmak üzere birçok ülkeye ‘Made in Türkiye’ damgalı ürünlerini ihraç edecek.
Lohmann, başta Ortadoğu pazarı olmak üzere birçok ülkeye ‘Made in Türkiye’ damgalı ürünlerini ihraç edecek.

Alman şirketlerinin üretim tesislerini ülkemize yönlendirmesinin önemli nedenlerinden başlıcaları lojistik için coğrafi avantaj ve sanayinin üretim gücü olarak gösteriliyor. Dünyanın en büyük bant ve yapıştırma üretim şirketlerinden Lohmann, Türkiye’deki ilk fabrika yatırımını Gebze Plastikçiler Organize Sanayii Bölgesi’nde (GEPOSB) gerçekleştirdi. Türkiye’yi bölgesel üretim ve ihracat merkezi olarak konumlandırmayı hedefleyen Lohmann, başta Ortadoğu pazarı olmak üzere birçok ülkeye ‘Made in Türkiye’ damgalı ürünlerini ihraç edecek.

‘BÜYÜK İŞLER YAPACAĞIZ’

2011 yılından bu yana Türkiye’de satış faaliyetleri gösteren Lohmann, 2020 yılı sonuna kadar cirosunu da üç katına çıkarmayı hedefliyor. Açılışta konuşan Lohmann CEO’su Elmar Boeke, “Şirket olarak Türkiye pazarına resmi olarak giriş yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin gün geçtikçe gelişen ekonomik gücü ve büyüyen iç piyasasıyla Lohmann olarak Türkiye’de büyük işler gerçekleştireceğimize eminiz” dedi.

‘ÜLKENİZ ÜRETİM İÇİN ÖNEMLİ PAZAR’

Türkiye pazarının önemine değinen EMEA Bölgesi İş Birimi Direktörü Andreas Tanzer ise şunları söyledi: “Lohmann olarak 29 ülkeye yayılan üretim ağımızı Türkiye gibi değerli ve avantajlı bir ülkeye de taşıdığımız için çok şanslıyız. Ekonomik Kalkınma ve İş birliği Örgütü tarafından EKİÖ üyeleri arasında 2015 ile 2025 yılları arasında en hızlı büyüyen ülkelerden biri olarak görülen Türkiye bizim için çok önemli. Türkiye’de fabrika açmamıza ivme olan başka faktörler ise Türkiye’nin güçlü endüstriyel altyapısının bulunması ve Türk tüketicilerin daha çok yerel tedarikçileri tercih etmesidir. 2011 yılında Türkiye’de bir satış ofisi şubesi ile başladık, 2018 yılında üretime geçtik.”

YATIRIM OFİSİNE AYRICA TEŞEKKÜR

Ülkemizin ekonomik potansiyelinden bahseden Tanzer, “Bu noktada tüm süreçte bize verdikleri destekten ötürü T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ekibine teşekkürü borç bilirim. Türkiye’de faaliyet göstereceğimiz ana piyasalar Tüketici Ürün ve Elektronikleri, Grafik, Ulaştırma, Yapı ve Yenilenebilir Enerji olacak. Türkiye pazarında bu alanların her birinde başarılı çalışmalar gerçekleştireceğimize inanıyor, müşteri memnuniyeti ve kaliteyi her zaman üst düzeyde tutan şirket politikamızla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

  • NOLTE'DEN GÜVEN MESAJI
  • Dünyaca ünlü Alman markası Nolte Küchen, 2023 yılında 100 yaşına basmaya hazırlanıyor. Türkiye genelinde bulunan 13 mağazasında faaliyet gösterem firma, ülkemize olan güvenini ve yatırımlarını ise sürdürüyor. Nolte Türkiye Genel Müdürü Sebahattin Gürel, “Dünyanın en tanınan hazır mutfak üreticilerinden biri konumundaki Nolte Küchen, hazır mutfak sektöründe Türkiye lideri olarak yoluna devam ediyor. Sahip olduğumuz satış noktası sayısı ve yapmış olduğumuz satışlarla “2019 planlarımız arasında da Türkiye’de bulunan bayi sayımızı artırmak en başta yer alıyor” dedi.
#Almanya
#yatırım
6 yıl önce