|

Altı raylı üstü kara yolu olacak

2018’in ilk aylarında ihalesi yapılması beklenen 3 Katlı Büyük İstanbul Tünelinde model değişikliği yapıldı. Ulaştırma Bakanı Arslan, “Daha önceki projede orta katta bulunan raylı sistemin teknik çalışmalar sonucunda en alta alınması uygun görünüyor. Tünelin üst ve orta katları ise otomobil gidiş-gelişi için kullanılacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 00:28 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arslan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nde model değişikliğine gideceklerini açıkladı.
Arslan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nde model değişikliğine gideceklerini açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nde, daha önceki projede orta katta bulunan raylı sistemin en alta alınmasının uygun görüldüğünü, üst ve orta katların ise otomobil gidiş-gelişi için kullanılacağını bildirdi. 1915 Çanakkale Köprüsü Kule Rüzgar Tüneli testine katılmak üzere gittiği Kopenhag’da konuşan Arslan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nde model değişikliğine gideceklerini açıkladı.

1-2 AYA DÖKÜMAN HAZIR OLUR

Hasdal’dan TEM’den yer altına girecek tünelin, otomobilleri Anadolu yakasına çıkardıktan sonra Çamlık’ta TEM’e bağlayacağını dile getiren Arslan, projenin Marmaray ile Avrasya tünellerinin bir arada olduğu bir sistem gibi düşünüleceğini söyledi. Arslan, hattın iki gidiş-iki geliş otomobillere, gidiş-geliş raylı sisteme yani metroya hizmet edeceğini vurguladı. Arslan, projenin sondajlarının, etüt projelerinin yapılması ve yap-işlet-devret (YİD) modeliyle gerçekleştirilecek ihaleye esas dokümanların hazırlanmasına ilişkin süreci başlattıklarını bildirdi. Bakan Arslan, 1-2 aylık çalışmadan sonra dokümanları hazır hale getireceklerini belirtti.

Daha önce üst katı iki gidiş otomobil, orta katı bir gidiş-bir geliş raylı sistem, alt katı da iki geliş otomobil için düşündüklerini anlattı.


YAKINDA KARAR VERİRİZ

Arslan, şunları kaydetti: “Çalışmalar son aşamaya geldi ancak teknik olarak şöyle bir sonuç çıkıyor, daha önceki projede orta katta bulunan raylı sistemin teknik çalışmalar sonucunda en alta alınması uygun görünüyor. Tünelin üst ve orta katları ise otomobil gidiş-gelişi için kullanılacak. Bunun da sebebi, her iki yakada da yüzeye çıktıktan sonra hatlar birbirinden ayrılacak. Avrupa yakasında güneye doğru İncirli’ye gitmek üzere raylı sistem, kuzeye doğru TEM’e gitmek üzere üstte ve altta otomobiller için yaptığımız katlar olacaktı ancak bunların birbirinden ayrılması biraz daha zor. Yakında netleşecek.”


15 milyar dolarlık yatırımla açılacak

Kanal İstanbul’un etüt projeleri için ihalenin gerçekleştirildiğini anımsatan Arslan, söz konusu ihale çerçevesinde yeni ilave sondajların yapılması, 5 ayrı güzergahla ilgili tatlı su, ekolojik denge, kentsel dönüşümle ilgili insanları mağdur etmeyecek ve yapılaşmaya uygun zeminler konusunda çalışıldığını dile getirdi. Arslan, 15 milyar dolar mertebesindeki Kanal İstanbul Projesi’ni, İstanbul Boğazı’nı olası tehlikelerden korumak ve kurtarmak adına önemsiyoruz. Hedefimiz, önümüzdeki yılın ilk yarısında çalışmaları bitirip, Kanal İstanbul’un ihale sürecini başlatmak” diye konuştu.


İlk uçak Şubat 2018’de inecek

* İstanbul Yeni Havalimanı’nı, 29 Ekim 2018’de uçuşlara açacaklarını ifade eden Arslan, havalimanının birinci pistinde acil ve taksi yollarının tamamlandığını, ikinci piste ilişkin çalışmaların başladığını söyledi. Arslan, Şubat 2018’de ilk uçağın İstanbul Yeni Havalimanı’na indirileceğini ancak havalimanının işletmeye açılması ve havayolu şirketlerinin taşınarak hizmet vermesinin 29 Ekim 2018’de gerçekleşeceğini bildirdi. Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı’nın hizmete girmesiyle Atatürk Havalimanı’nda VIP, özel ve eğitim amaçlı uçuşların yapılacağını kaydetti.

#Proje
#Büyük İstanbul Tüneli
#Ahmet Arslan
6 yıl önce