|

Altın fiyatları düşüşte: Gram altın ne kadar çeyrek altın kaç lira oldu?

Koronavirüs salgınında güvenli liman olan ve rekor üstüne rekor kıran altın eylül ayında düşüşe geçerken yatırımcılar ise 'Altın fiyatları neden düşüyor?' sorusunun cevabını merak edip, 25 Eylül'de gram altının fiyatının ne kadar olduğunu, çeyrek altının kaç liradan alınıp satıldığını araştırıyor. İşte yeni günde altın fiyatları..

10:00 - 25/09/2020 Cuma
Yeni Şafak
25 Eylül altın fiyatları..
25 Eylül altın fiyatları..

ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Jerome Powell ve diğer Fed yetkililerinin, "ekonomiye daha çok destek" çağrılarına karşın, piyasalara beklenen likiditenin sürülmemesi, altın üzerindeki baskının sürmesine neden oluyor.

GRAM ALTININ FİYATI NE KADAR OLDU?

Altın fiyatlarında 25 Eylül rakamları belli olurken yatırımcılar gram altının fiyatının ne kadar olduğunu gram altının kaç liradan alınıp satıldığını merak ediyor. Gram altıın fiyatı yeni günde 458,31 liradan alınıyor, 458,40 liradan satılıyor.


ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Gram altından sonra yatırımcıların en fazla satın aldığı altın türlerinden olan çeyrek altının da fiyatı araştırılıyor. Çeyrek altın yeni günde 747,60 liradan alınıyor, 757,20 liradan satılıyor.

YARIM ALTININ FİYATI

Yarım altın bugün 1.490,60 liradan alınıyor, 1.512,40 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını 2.981,20 liradan alınıyor,3.013,30 liradan satılıyor.



ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR?

Uzmanlar tarafından yapılan analizlerde doların önemli para birimleri karşısındaki kazançları ve ABD tarafında sektörel büyümeyi işaret eden veriler eşliğinde,
altın fiyatlarındaki aşağı yönlü hareketi derinleştirdiğine dikkat çekilerek, şöyle denildi:

Dün ise doların risk iştahındaki gerilemeden kaynaklı güvenli varlık talebiyle güçlü duruşunu beşinci gününde de sürdürürken, ons altında satış baskılarının devam ettiği gözlendi. Öte yandan, ABD Başk"anı Donald Trump yönetimi ve Demokratlar'ın geçici bütçe tasarısı üzerinde anlaşmaya varmaları da altını zayıflatan bir diğer unsur oldu.




#Altın fiyatları
#Altın
#Çeyrek altın
#Gram altın
#Altının ons fiyatı
4 yıl önce