|

'Automechanika İstanbul' 7 Nisan'da açılıyor

Bu yıl fuarda 34 ülkeden bin 282 firma, 38 bin 173 metrekare alanda ürün ve çözümlerini sergileyecek

Yeni Şafak
12:32 - 5/04/2016 Salı
Güncelleme: 10:38 - 5/04/2016 Salı
AA

Messe Frankfurt İstanbul Uluslararası Fuarcılık Ltd. Şti ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık AŞ iş birliği ile düzenlenen otomotiv endüstrisi fuarı Automechanika İstanbul, 7 Nisan'da başlayacak.



Automechanika İstanbul, TÜYAP Fuar Merkezi'nde 7- 10 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.



Bu yıl fuarda 34 ülkeden bin 282 firma, 38 bin 173 metrekare alanda ürün ve çözümlerini sergileyecek. Almanya, ABD, Çin, Hindistan, Hong Kong, İran, İspanya, İtalya, Fas, Fransa, Güney Kore, Pakistan, Romanya, Singapur, Tayvan, Tunus ve bu yıl ilk kez olmak üzere Endonezya'nın ülke stantları ile katılım göstermesi bekleniyor.



Firmalar, parça ve bileşenler, elektronik donanım ve sistemler, aksesuar ve tuning (ayarlama), onarım ve bakım, bilgi teknolojileri ve yönetim, servis istasyonu ve oto yıkama olmak üzere 6 kategoride ürünlerini sergileyecek.





Açıklamada görüşlerine yer verilen Messe Frankfurt İstanbul Genel Müdürü Tayfun Yardım, Automechanika markasının, dünya çapında otomotiv tedarik sektöründe hizmet veren başarılı fuarlarıyla tanındığını belirterek, şunları kaydetti:



"Dünyanın dört bir yanında 15 fuar gerçekleştiren Automechanika, otomotiv sektörünün öncü fuarı konumunda bulunuyor. Automechanika İstanbul, kendi alanında Avrasya'nın en popüler fuarı haline geldi. Fuar, Avrupa, Orta Doğu ve Orta Asya bölgesinin kesiştiği noktada, otomotiv endüstrisinden orijinal ekipman üreticisi (OEM) ve yedek parça profesyonellerini bir araya getiriyor. Automechanika İstanbul, Frankfurt ve Şanghay'dan sonra otomotiv sektörünün en büyük 3. fuarı konumunda yer alıyor. Bu yıl 10. kez sektör profesyonellerini ağırladığımız etkinlikte, bu çıtayı daha da yukarı taşıyacağız."



Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel ise Automechanica İstanbul'un, sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirerek, bir kez daha Avrasya bölgesinin lider uluslararası fuarı olma özelliğini kanıtlayacağını aktararak, "Tüm bölgeden otomotiv endüstrisi profesyonelleri ve karar vericileri, Automechanika İstanbul çatısı altında bir araya geliyor. Fuar, hem yeni ithalat ve ihracat fırsatları sunuyor hem de işlerini genişletmek isteyenler için önemli bir uluslararası platform görevi görüyor." değerlendirmesinde bulundu.

#Automechanika İstanbul
8 yıl önce