|

AVM'lere valiler karar verecek

AVM kanununun TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmasının ardından konuyla ilgili Bursa esnafını bilgilendiren AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, "AVM'lerin açılış ve kapanış saatlerini valiler belirleyecek" dedi.

Yeni Şafak
13:48 - 19/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:57 - 19/01/2015 Pazartesi
IHA

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, 'Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun Tasarısı’nın TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmasının ardından Bursa'da bir araya geldiği dernek başkanlarına yeni düzenlemeleri anlattı.


Yeni kanunla birlikte alışveriş merkezlerinde acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası, çocuk oyun alanı gibi ortak kullanım alanları oluşturulacağını ifade eden Öztürk, kanunda, perakende işletmelerin bir kısmının ya da tamamının çalışma saatlerinin, meslek kuruluşlarının müşterek teklifi üzerine yetkili idarenin görüşü alınarak vali tarafından belirlenebileceğini söyledi.


Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının da artık AVM’lerde yer alacağını ifade eden Öztürk, “Bursa’da unutulmaya yüz tutmuş bıçakçılık gibi birçok el sanatı artık AVM’lerde yer alacak. Alışveriş merkezlerinde sadece ünlü markalar değil, mahalli markalar da yer alacak. kültürel ve benzeri ihtiyaçların da karşılanacağı AVM’ler artık bir alışveriş merkezi değil sosyal bir alan olacak” diye konuştu.


Perakende işletmelerin açılış ve faaliyeti ile kapanışında gerekli başvuru ve diğer işlemlerin yapılması hakkında da bilgi aktaran Öztürk’e dernek başkanları merak ettikleri konuları sordu. Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın, Öztürk'e Yeşil Camili plaket takdim etti.


 

 
#avm
#vali
#avm açılış kapanış
9 yıl önce