|

Axa büyük veri ile sektörü dönüştürüyor

Veri kullanma yeteneklerine yaptığı yatırımları artıran Axa Sigorta, 2018 yılında iki önemli projeyi hayata geçirdi.

Haber Merkezi
04:00 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 00:55 - 9/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
 Axa Bilgi Teknolojileri Bölüm Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Ege Örer
Axa Bilgi Teknolojileri Bölüm Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Ege Örer

Oto Cam Hasarları Otomasyonu projesi kapsamında ihbar alınmasından ödemelerin gerçekleştirilmesine kadar uçtan uca tüm süreçlerin otomasyonunu sağlayan şirket, bu sayede otomobil camı hasarı bildiren müşterilerin dosya kontrol ve ödeme süreçlerini saniyeler içinde tamamlıyor. Sistem, ihbarla birlikte gelen parametrik bilgileri ve hasar fotoğraflarını yapay zeka ve makine öğrenmesi teknolojilerini kullanarak işliyor.

Otomobil branşında suistimallerin tespit edilmesini ve engellenmesini amaçlayan “Suistimal Tespit ve Önleme Projesi” ile ise tahmin modelleri, makine öğrenmesi ve görsel işleme gibi farklı büyük veri yöntemlerinin kullanılmasıyla bireysel veya organize tüm suistimallerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Tüm ürünlere yaygınlaştırılabilecek şekilde kurgulanan sistem kasko ürünleri ve trafik sigortalarında ciddi oranlarda kazanımlar sağlıyor. Sistem gelen dosyaları anlık olarak şüphelilik durumuna göre puanlıyor. Bu sayede kasko ve trafik sigortası ürünlerinde hasar prim dengesi sağlanıyor ve Axa Sigortalılar çok daha uygun fiyatlarda poliçe satın alabiliyor.

Büyük veriyi bir inovasyon aracı olarak gördüklerini dile getiren Axa Bilgi Teknolojileri Bölüm Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Ege Örer, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Günümüzdeki veri gerçek anlamda rekabetçi avantaj sağlayan ve şüphesiz ki tüm sigorta sektörünü dönüştürme gücüne sahip çok kıymetli bir kaynak. Bu kaynak teknolojinin sağladığı güçlü makineler ve tahmin teknikleriyle bir araya geldiğinde, şirketlere müşterilerin ihtiyaçlarını ve karşılaşabilecekleri riskleri daha ince ve hatasız analiz etme becerisi kazandırıyor.”

#Axa Sigorta
#Ege Örer
5 yıl önce