|

Bakan Kurum: Kağıthane'de 68 bina incelenecek

Kağıthane'de çöken binanın bulunduğu alanda incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgede bulunan 68 binada risk incelemesi yapıldıktan sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının başlatılacağını açıkladı.

14:54 - 24/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 15:49 - 24/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Kağıthane'de çöken binanın bulunduğu alan.
Kağıthane'de çöken binanın bulunduğu alan.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Kağıthane'de bir inşaatın istinat duvarının çökmesinin ardından tahliye edilen 4 katlı binanın çökmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum'un açıklamalarından satır başları şöyle;

Teknik rapor neticesinde hem de alacağımız bu riskli binaların tespiti neticesinde kentsel dönüşüm projesini burada başlatacağız. Görünen o ki, aşağı yol ile yukarıdaki Talatpaşa Caddesi içerisinde kalan ve 68 binada 600 konutu ilgilendiren alanda tespitlerimizin yapılmasına müteakip, riskli binalarımızın tespit edilerek yıkılması ve akabinde de kentsel dönüşüm projesini bu bölgede yapmak istiyoruz.


  • Vatandaşlarımız ile de bu noktada görüşmelerimizi belediyemiz ve valiliğimiz yürütüyor. Yatay mimari esaslı, bizim mahalle kültürümüzü yansıtacak proje olacak.

İNŞASI DEVAM ETMEYEN PROJELER TESPİT EDİLECEK

Biliyorsunuz Kartal'da da kaza meydana geldi. Burada sevindirici olan hiçbir vatandaşımızın hayatını kaybetmemesi. Ama görünen o ki biz bu projeleri ki sayın Valimiz ile bu noktada; İstanbul'un tüm ilçelerinde bu halde olan istinat duvarları inşası, başlamış ama inşası devam etmeyen tüm projelerin tespitlerini yapacaklar.

  • Bu kaza sebebiyle tüm Kağıthane Belediyesi'ne buradaki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Projeyi en kısa zamanda hazırlayacağımızı belirtmek isterim.

VALİLİKLERDEN RİSKLİ ALANLARIN BİLDİRİLMESİNİ İSTEDİK

İnşaat firmasıyla alakalı Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz savcılığımıza suç duyurusunda bulundu. Savcılığımız gerekli incelemeyi yapacaktır. Firmanın bir suçu var ise de hukuken bu yapmış olduğu inşaattan kaynaklı problemlerin savcılık kanalıyla gereği yapılacaktır.

Bioteknik raporda zeminle ilgili neticeyi alacağız. Görünen o ki zeminde sorun söz konusu değil. Burada uzun süre beklemekten kaynaklı istimlak duvarında göçme
söz konusu biz bizim tarafımızdan vatandaşımızı mağdur etmeyecek şekilde riskli alanların tespiti yapılmasıyla ilgili talimat olarak gönderdik.

Vatandaşımızın bir sözleşmesi var. Hak sahibi geciktirmiş, vatandaşlarımız bu sıkıntıyı yaşıyor görünüyor. 6306 sayılı yasada değişime gittik. Düzenleme yaptık. Düzenleme çerçevesinde yürütülecek.


#Murat Kurum
5 yıl önce