|

Bayram alışverişlerine merdiven altı uyarısı

Bayramın son haftasında alışverişe çıkan vatandaşları merdiven altı satışlara karşı uyaran TESK Genel Başkanı Palandöken, vatandaşlara bilmediğiniz yerlerden, merdiven altı yerlerden sağlıksız gıda alışverişi yapmayın çağrısında bulundu.

Yeni Şafak
15:16 - 21/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:31 - 21/09/2015 Pazartesi
AA

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bayramın son haftasında vatandaşların bilmedikleri yerlerden, merdiven altı yerlerden sağlıksız gıda alışverişi yapmamalarını istedi.



Palandöken, yazılı açıklamasında, vatandaşların sağlıkları için kaçak üretim yapılan yerlerden alışveriş yapmaması konusunda uyararak, vatandaşların bütçelerinden çok sağlıklarını düşünmesi gerektiğini bildirdi.



Türkiye'nin şeker ve çikolata tüketiminin yüzde 70'inin bayramlarda gerçekleştiğini belirten Palandöken, bayramda hediyelik şekerleme sektörünün büyüklüğünün 500 milyon liraya, tonaj büyüklüğünün ise 40-45 bin ton ile en üst seviyeye ulaştığını ifade etti.



Bayramda yüzde 60-65 çikolata, yüzde 35-40 da şeker tüketildiğini kaydeden Palandöken, sağlıklı olmayan ortamda üretilen ve etiketsiz satışa sunulan bayram şekeri, çikolata ve tatlı gıda ürünlerinden uzak durulması ve korsan satıcılara dikkat edilmesini istedi.



Fiyatları ve paketleri cazip gelen, ham madde fiyatının çok altında satılan şekerlemelerin tehlikeli olduğunu vurgulayan Palandöken, "Vatandaşlar bilmedikleri yerlerden, merdiven altı yerlerden sağlıksız gıda alışverişi yapmamalıdır" ifadesini kullandı.

#Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu
#TESK
#Bendevi Palandöken
#bayram alışverişi
9 yıl önce