|

Bayramda trafiğe çıkacaklara "ucuz yakıt" uyarısı

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, 10 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla uzun mesafeler katedecek sürücüleri hileli akaryakıt konusunda uyardı.

Yeni Şafak
11:15 - 25/08/2017 Cuma
Güncelleme: 11:24 - 25/08/2017 Cuma
AA
Ucuz yakıt pahalıya mal olabilir.
Ucuz yakıt pahalıya mal olabilir.
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş,
"Tüketiciler, özellikle şehirlerarası yollarda 'ucuz yakıt' tabelalarına kanıp maliyetinin çok altındaki fiyatlara satılan yakıtları almasınlar. Ucuz diye aldıkları yakıt kendilerine pahalıya mal olabilir." dedi.
Özellikle şehirlerarası yollarda rahatlıkla bulunan
ucuz motorin
in,
yakıt kalitesi
yle ilgili sakıncaları da beraberinde getirdiğine işaret eden Okumuş, "Kimse zararına ticaret yapmaz. Bir ürün, maliyetinin altındaki fiyatlara satılıyorsa, o ürünün kalitesinden şüphe duymak gerekir. Bu tür yakıtlar bir yandan çevre kirliliğine neden olurken, öte yandan araç motorlarına büyük zarar veriyor. Daha da önemlisi trafik kazalarında yangın çıkması sonucu can kayıplarına varan faciaları neden olabiliyor.
Tüketiciler, özellikle şehirlerarası yollarda 'ucuz yakıt' tabelalarına kanıp maliyetinin çok altındaki fiyatlara satılan yakıtları almasınlar.
Ucuz diye aldıkları yakıt kendilerine pahalıya mal olabilir. Vatandaşlarımız bayram yolculuklarının kabusa dönüşmesini istemiyorlarsa, maliyetinin altındaki fiyatlarla satılan bu tür yakıtlara itibar etmesinler." değerlendirmesinde bulundu.
#(PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş
#10 günlük bayram tatili
#Bayram uyarısı
#PÜİS
#Ucuz mazot
7 yıl önce