|

Birun Kümbet'te üçlü savunma zirvesi yapıldı

Giresun'da düzenlenen Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanları Üçlü Zirvesi sona erdi. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin ev sahipliğinde yapılan '6. Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanları Toplantısı' Koçkayası mevkiindeki Birun Kümbet Dağ Evleri'nde gerçekleşti.

Yeni Şafak
15:53 - 31/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 16:27 - 2/04/2018 Pazartesi
IHA
​Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanları Giresun’da yaylada buluştu
​Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanları Giresun’da yaylada buluştu

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin ev sahipliğinde düzenlenen “6. Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanları Toplantısı" Giresun'da gerçekleşti. Koçkayası mevkiindeki Birun Kümbet Dağ Evleri'nde yapılan zirveye aynı zamanda Giresun Milletvekili olan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ev sahipliği yaparken, konuk Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria zirve öncesi yaylayı gezdi.


Yaylaya ve doğaya hayran kalan konuk bakanlar, yetkililerden bilgi aldılar.

Gezintinin ardından gerçekleşen 3'lü zirvenin açılışında konuşan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli "Sizi burada seçim bölgemde ağırlamaktan ve 3 ülkenin savunma bakanları toplantısını burada düzenlemekten mutluluk duyuyorum" diyerek konuk bakanlara katılımları için teşekkür etti.

Toplantı basına kapalı olarak başlarken, savunma alanında işbirliği mutabakatı konularının konuşulan toplantının ardından Savunma Alanında İşbirliği Mutabakat Muhtırası imzalandı.
#​Türkiye
#Azerbaycan
#Gürcistan
#Giresun
#Birun Kümbet Dağ Evleri
#Koçkayası
6 yıl önce