|

Borsadaki rekorların perde arkasındaki 3 mesaj

Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik operasyonun detaylarına ilişkin, belirsizliğin aşılmasının ardından Borsa İstanbul 3 günde 3. kez rekor tazeledi. BIST 100 Endeksi 23 Ocak Salı günü başlayan rekor seanslarını bugün de sürdürdü. Dün 119 bin seviyeleri aşarak rekor tazeleyen BIST 100 Endeksi bugün de 120 bini seviyesini geçerek tüm zamanların en yüksek rakamına ulaşmış oldu.Borsada 3 gün üst üste yaşanan rekor seanslarını yorumlayan piyasa uzmanı Murat Tufan borsadaki rekorun arkasında yatan 3 mesajı açıkladı...

Ömer Faruk Aktaş
15:28 - 25/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:06 - 21/08/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
​Borsadaki rekorun arkasında yatan 3 mesajı açıkladı...
​Borsadaki rekorun arkasında yatan 3 mesajı açıkladı...

Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi 23 Ocak Salı günü başlayan rekor seanslarını bugün de sürdürdü. Dün 119 bin seviyeleri aşarak rekor tazeleyen BIST 100 Endeksi bugün de 120 bini seviyesini geçerek tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştı.

Borsa İstanbul'da gerçekleşen tarihi rekorların detaylarını yenisafak.com'a açıklayan Meksa Yatırım Stratejisti Murat Tufan şu açıklamalarda bulundu:

REKORLARIN PERDE ARKASINDA YATAN 3 MESAJ

"Yeni yıla geçtiğimiz yıl olduğu gibi primli başlayan endeks, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütlerini temizleme amacıyla Afrin'e başlattığı Zeytin Dalı Harekatı haberi ile ilk etapta 112 Bin puan seviyelerine kadar düşmüştü. Bu geri çekilmenin nedeni ise daha çok yapılan operasyonun yöntemi, derinliği ya tarafların yapacağı açıklamalarının ne yönde olacağına dair belirsizlikler kısa vadede endekse satış baskısı yaratmıştı.
Ancak daha sonra operasyona yönelik şeffaf bir iletişimin kurulması, ekonomiye olan güvenin vurgulanmaya devam etmesi ve büyümeye büyük katkı sağlayan KGF uygulamasının bu yılda devam edeceğine dair açıklamalar tüm kayıpları geri aldı.
"


"YÜZDE 25 GETİRİ SAĞLAYACAK"

"Borsada yer alan şirketlerin 2017 4. çeyrek dönemi bilançolarını açıklamaya hazırlanıyor" diyen Tufan, "Özellikle geçtiğimiz sene kısmen ucuz kalan bankalardan olumlu bilançolar bekleniyor. Ulaştırma sektörüne nazaran daha ucuz kalan bankalarımıza yönelik ise bu yıl pozitif beklentiler mevcut.
Raporlar Türk Bankalarının bu yıl içinde yaklaşık yüzde 20 -25 oranında bir getiri sağlayacağını söylüyor
" açıklamasında bulundu.

122 BİN DİRENÇ SEVİYESİ

Ekonomist Murat Tufan, yıl başından bugüne kadar yaklaşık yüzde 5 oranında yükselen endekste kısa vadede
122 Bin -124 Bin direnç seviyelerinin takip edilebileceğini ifade etti.

"Rekor seviyelerde seyreden Borsa İstanbul'da hızlı alışlar yorgunluğu ve bunun sonucu olarak da kar satışları getirebilir" diyen Tufan, "Borsa'nın yükselişlerine devam edebilmesi için küresel endekslerde oluşan iyimser havanın ve doların zayıf seyrinin Şubat ayında yapılacak FED toplantısına kadar devam etmesi gerekir" dedi.

#Borsa İstanbul
#BİST100
#Ekonomist
#Murat Tufan
#KGF
#Zeytin Dalı Harekatı
#Borsa
#Ömer Faruk AKTAŞ
6 yıl önce