|

Bugünün çeyrek altın fiyatı belli oldu

Dün altının ons fiyatı ve dolar kurundaki düşüşün etkisiyle gerileyen altının gram fiyatı, günü yüzde 0,39 azalışla 162,6 liradan tamamladı. Peki çeyrek altın ne kadar oldu?

Yeni Şafak
12:22 - 27/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:40 - 27/01/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Uzmanlar altın fiyatlarında yükselişlerin kalıcı olmayabileceğine dikkati çekiyor.
Uzmanlar altın fiyatlarında yükselişlerin kalıcı olmayabileceğine dikkati çekiyor.

Gram altın, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışa göre yüzde 0,2 primle 162,9 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 260,72 liradan alınırken, çeyrek altının satış fiyatı 267,24 lira oldu.

ALTIN İÇİN TRUMP'I TAKİP EDİN

ABD Başkanı Donald Trump'ın güçlü dolar görmek istediğine ilişkin açıklamalarının dün yatırımcılarda kafa karışıklığına sebep olduğunu dile getiren uzmanlar, bugün Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşma yapacak Trump'ın söylemlerinin takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Uzmanlar altın fiyatlarında yükselişlerin kalıcı olmayabileceğine dikkati çekerek, "Fed ve Trump arasında görüş ayrılıkları olduğunu düşünüyoruz. Altının onsunda 1.330-1.360 dolar aralığını takip etmeye devam edeceğiz. Altının gram fiyatında ise bu yılın zirvesi olarak gördüğümüz 180 liranın test edilmeden önce 150 lira seviyelerine geri çekilebileceğini göz ardı etmemek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

ÇEYREK ALTIN NEDİR?

Türkiye'de çeyrek altın olarak ifade edilen altın cinsi 1.75 grama denk gelmektedir ve 22 ayardır. Cumhuriyet altınının dörtte biri olan çeyrek altında 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır ki fiyatı bunun üzerinden hesaplanır, ardından işçilik ve kâr payı ile satılır. Bu kısım satın alınan yere göre değişebilir. Meskük (kalın altın) ve ziynet olmak üzere iki çeşidi vardır.



#Çeyrek altın
#Altın fiyatları
#Altın
6 yıl önce