|

Yerli Üretim logolu etiketler raflarda

Ticaret Bakanlığı'nın vatandaşın yerli üretim ürünü tercih etmesi için başlattığı 'Yerli Üretim’ logolu ürünlerle ilgili düzenlemelere başlandı. Ünlü hipermarket zinciri Çağrı raflardaki ürün etiketlerini Yerli Üretim logolu olarak yeniledi.

Yeni Şafak
19:16 - 20/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 19:37 - 20/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Ünlü hipermarket zinciri Çağrı Market
Ünlü hipermarket zinciri Çağrı Market

Ticaret Bakanlığı vatandaşın yerli üretim ürünü tercih etmesi ve daha kolay tanıması için harekete geçti. Dün tanıtılan yerli üretim logosuyla tüketiciler, etiketlerden bu ülkede üreten, yatırım yapan, istihdam sağlayanların ürünlerinin ayrımına kolayca varacak. Kısacası artık ne aldığımızı ve tükettiğimizin farkında olacağız.

Ünlü hipermarket zinciri Çağrı Market de yerli üretim logoları için raflarını yeniden düzenliyor. Market'in sosyal medya hesabından yapılan açıklama "Raflarımızı YERLİ ÜRETİM logolu ürünlerle yeniden düzenliyoruz. Bu ülkenin alın terini, emeğini, helal kazancını sizlere ulaştırmanın gururunu ve milli ekonomiye katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz." ifadeleri kullanıldı.


Etiketler sil baştan

Bakanlığın internet sitesinde zorunlu hususların, Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nin “Etiket bulundurma zorunluluğu” başlıklı maddesinde düzenlendiğine işaret edildi. Perakende olarak satışa sunulan mal veya hizmetlere ilişkin etiket, tarife ve fiyat listelerinde, malın üretim yeri, ayırıcı özelliği, tüm vergiler dahil satış fiyatı ve birim fiyatının belirtilmesinin zorunlu olduğu vurgulandı. Duyuruda, 3 Ekim’de yürürlüğe girecek düzenlemeyle Türkiye’de üretilen ürünlerin etiketi için dikkat edilmesi gereken hususlara yer verildi.



#Ticaret Bakanlığı
#Çağrı Market
6 yıl önce