|

Çin'den ABD'ye atlı benzetme

ABD ile Çin arasında ticaret savaşı olması durumunda ulusal çıkarlarını korumak için sonuna kadar gidecekleri uyarısında bulunan Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Fıng, ülkesine 60 milyar dolarlık ek gümrük vergisi uygulayacak olan Amerika'yı uçuruma doğru giden ata benzetti.

Yeni Şafak
15:57 - 29/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:29 - 29/03/2018 Perşembe
AA
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Fıng, başkent Pekin’de yaptığı basın toplantısında ABD’nin Çin’e uygulayacağı yaklaşık 60 milyar dolarlık ek gümrük vergisine karşı çıktıklarını belirterek Washington yönetimini tek taraflılığı ve ticari korumacılığı terk etmeye çağırdı.

UÇURUMA GİDEN AT BENZETMESİ

"
ABD’nin uçurumdan önce atının dizginlerini çekmesini umuyoruz.”
diyen Gao, aksi takdirde kendilerinin de ulusal çıkarlarını korumak için sonuna kadar gideceklerini söyledi.

VİRÜS DÜNYAYA YAYILIR

Gao, ABD’nin "yanlış yöntemlerinin" Pandora'nın kutusunu açmaya benzediğine dikkati çekerek bu önlemlerin zincirleme tepkimeyi tetikleyeceğini ve "t
icari korumacılık virüsü
"nün dünyaya yayılmasına neden olacağını savundu.

SOĞUK SAVAŞ ZİHNİYETİ

Washington yönetiminin Çin’e karşı aldığı ticari önlemleri "soğuk savaş zihniyeti ve kazananı olmayan bir oyun" olarak nitelendiren Gao
, iki tarafın karşılıklı eşit şartlarda müzakere etmesi durumunda kazan-kazan ve iş birliği yöntemiyle çözüm bulabileceklerini kaydetti. Gao, tek taraflı zorlamaya dayanan müzakereleri kabul etmeyeceklerine de dikkati çekti.
#Çİn
#Amerika
#ABD
#Gümrük vergisi
#Gao Fıng
6 yıl önce