|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu zamana kadar yemedikleri darbeyi yiyecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manisa'da toplu açılış töreninde konuşurken, teröristlere ilişkin "Yiğitlerimiz müsterih olsunlar, bayrağımız asla çiğnenmeyecek. Şu zamana kadar yemedikleri darbeyi yiyecekler" dedi.

Yeni Şafak
15:25 - 3/11/2017 الجمعة
Güncelleme: 17:02 - 3/11/2017 الجمعة
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından bazı notlar:

Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı size yeteri kadar anlatamadık. Manisalı kardeşlerimizin gönlünde çok daha fazla yer edeceğiz. Dün şehit düşen kardeşlerimizin yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, 9 kaybımız oldu ama 55 teröristi etkisiz hale getirdik. ŞHA'lar, SİHA'larımız, F-16'larımız operasyonlara devam ediyor. Şu zamana kadar yemedikleri darbeyi yiyecekler. Böyle bir zamanda, böyle bir mücadelede zaman zaman kayıplarımız olacaktır.

"HER HAREKATI YAPMAK ANAMIZIN AK SÜTÜ KADAR HELALDİR"

Yiğitlerimiz müsterih olsunlar, bayrağımız asla çiğnenmeyecek. Yüksek teknoloji ürünü araçlarla terörle mücadele yöntemimizi baştan sona değiştiriyoruz. Bizim ülkemizin ve milletimizin bekasından daha önemli hiçbir şey yoktur. Birilerinden izin almak durumunda değiliz, Kandil'deki, Sincan'daki sorunu hukuki egemen devlet çözmezse biz yerle bir ederiz. Sınırımız dışında beslenen terör örgütlerini beklemek zorunda değiliz. 15 Temmuz'da meydanlara dökülen millet karşımda, ben size güveniyorum. Havada karada her türlü harekatı yapmak bize anamızın ak sütü kadar helaldir.


"TERÖR KAMPLARINI YERLE BİR EDECEĞİZ"

İttifaklık diyerek bizi oyaladıklarını sananlara son sözümüz budur. Biz Irak ve Suriye'de tespit ettiğimiz tüm terör kamplarını yerle bir edeceğiz, bu böyle biline. Sınırlarımız dışındaki bütün terör kamplarını kurutmakta kararlıyız. El Bab'da tamamladığımız, İdlib'de başarı ile sürdürdüğümüz operasyonlarımızı diğer bölgelere yayabiliriz. Batı ülkelerinden karşı gelecekler olabilir. Avrupa'nın göbeğinde vatandaşlarımızın mahallelerini basınca sesleri çıkmayanlar kusura bakmayın bizim efelerimiz şahsiyetlidir. Terör örgütü mensupları kendi başkentlerinde silahları şakağımıza dayadığında kılları kıpırdamayanların sözlerinin bizim için önemi yok.



"TERÖRİSTLERİN YANINDA OLAN HERKES TERÖRİST"

Bizim için teröristlerin yanında olan herkes teröristtir. Bizim için başkalarının ne dediği bizim neye ihtiyacımız olduğu önemli. Ey Avrupa sen PKK'ya, FETÖ'ye, DEAŞ'a destek vermeyi bırak da önce kendilerine gelecek kurmak için gelen ve ortadan kaybolan on binlerce mülteci çocuğun hesabını ver. Kayıp çocuklar konusunda hiçbir şey yapmayanlar, terör örgütünün gösterilerini polis korumasına alıyor. Türkiye'deki 3 milyon sığınmacıya yardımı çok gören Avrupa, kendilerine sığınanlara da zaman harcamayı kayda değer bulmuyor. Güneşte verdiği sözü, gölgede bozan hayırsızlar bunlar. Biz zenginlik uğruna, tarihimize sırtımızı dönmeyeceğiz. Günlük hevesler uğruna geleceğimizi karartmayacağız. İnsani ve ahlaki temeli çöken Batı'nın sadece ekonomik zenginlikle uzun süre ayakta kalamaz. Biz kendimizi asla küçük görmedik, görmeyeceğiz, bentlerini yıkacak sularımızın kabardığı dönemden geçtiğimizin farkındayız, bunun için çok çalışacağız.



"TÜRKİYE BÜYÜYECEK"

Borsada rekor kırdık. Merkez Bankası'ndaki döviz rezervi yükseliyor. Dünkü rakam 117 milyar dolar seviyesine ulaştı. Daha güçleneceğiz, bu millete bu yakışır. Büyümede yılın ilk yarısında yüzde 5'in üzerinde başarı elde ettik. 3. çeyrek rakamının açıklanmasıyla bu oranın yükseldiğini göreceksiniz. Çalışıyoruz, kredi kuruluşları atıyorlar. "Düştü" diyorlar. "Bu rakamlar siyasi, bırakın o işleri. Biz güçlüyüz, yükseliyoruz" diyorum. İşsizliğin çift haneli olmasının sebebi iş gücüne katılan genç ve hanımların yüksek olması. İnşallah, işsizlik oranını tek haneli rakamlara indireceğiz. Türkiye dünyanın en büyük projelerini hayata geçiren ülkeler arasında. Bugün Manisa'ya elimiz boş gelmedik. Kamu ve özel sektör kuruluşlarımıza ait 1 milyar 44 milyon lira olan 40 kalem eserin açılışını gerçekleştiriyoruz. Birini Türkiye'nin enerji alanlarındaki hedeflerine ulaşması konusunda önemli görüyorum. Türklerler Firması tarafından Alaşehir'de inşaa edilen 2 ayrı jeotermal elektrik santrali. Yatırım tutarı 740 milyon lira olan bu santrallerle ülkemizin jeotermal enerji gücünü 990 mv'a çıkarmış oluyoruz.


"SOMA KAZASINDA ŞEHİT OLAN MADENCİLERİN AİLELERİNE 301 KONUT YAPILDI"

Soma'daki elim kazada hayatını kaybeden madencilerimize Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konutun teslimini yapıyoruz. Şehit olan madencilerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Kazanın hemen ardından harekete geçerek madencilerimizin geride bıraktıkları ailelerine sahip çıkıldı. 176 bin lira her birine nakdi yardım yapıldı. Ayrıca şehit madencilerimizin yakınlarına kamu kurumlarında istihdam sağlandı. Çocuklara burs bağlandı. Doğuş Holding'in yaptığı konutun teslimini gerçekleştiriyoruz. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin 301 konutu da tamamlandı, kuralar çekilecek. Bu ülkede özellikle aşırı sol, bunlar istismar yapmak üzere aileleri tahrik ediyor. Bunların kimler olduğunu biliyoruz. Bu oyunu şehit ailelerimizin bozması lazım.

"ZORLU HOLDİNG'İN 600 MİLYONLUK YATIRIMI"

195 derslik, spor salonları da bulunuyor. Celal Bayar Üniversitesi için 319 konutun açılışını da yapıyoruz. Biraz sonra
Zorlu Holding
'in ülkemize kazandırdığı
Vestel
'e gideceğiz. 600 milyonluk yatırımları var. Yerli otomobilde de çalışacak Zorlu Holding dünyanın dört bir yanına ihracat yapıyor. İnşallah elektrikli otomobili de yapacağız. Buradan
Zorlu Holding
'e yerli otomobil çalışmasına katıldıkları için teşekkür ederim.
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Manisa
#Toplu Açılış töreni
#Recep Tayyip Erdoğan
#Türkiye Cumhurbaşkanı
#Zorlu Holding
#Vestel
#Doğuş Holding
#Soma
#Maden kazası
٪d سنوات قبل