|

Davutoğlu: Milli bekamız teminat altında

Başbakan Ahmet Davutoğlu Aselsan Merkezi'nin açılışında konuştu. Davutoğlu, "Eğer teknolojik alt yapımız varsa, milli bekamız ve bağımsızlığımız teminat altındadır. Teknolojik kapasiteyle kahramanlığımızı stratejik bir bütün haline getireceğiz" dedi.

Yeni Şafak
15:06 - 16/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:16 - 16/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:


Elektronik harp tekniğine sahip olmak aynı zamanda ülkenizi garanti altına almak demektir.


1975'ten 2002'ye kadar savunma sanayinde yüzde 80 bağımlıydık. Roketsan'ı Dışişleri Bakanıyken ziyaret ettiğimde kapanacağı gündeme gelmişti. Şimdi dünya çapında. Aselsan dünyada 67. sırada.


Savunma Sanayinde bugün 1 milyar dolarlık AR-Ge çalışması yapabiliyoruz. 5 milyar dolar yatırımlara ayırabiliyoruz. Şu anda ihracat yapan bir konuma geldik.


Savaşmadan savaşı kazanmanın bir yönü de caydırıcılıktır. 


25 dönüşüm programının odak noktalarından biri AR-GE'dir. Bu açıdan Aselsan'ı ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Aselsan 67. sıradan çok daha ön sıralara gelir. Son olarak Şah Fırat operasyonunda hava ve kara kuvvetlerimizin nasıl başarılı bir operasyon yürüttüklerini gördüğümüzde milletce gurur duyduk. Siyasi olarak bütünlüğümüzü sağlayacak tedbirler alacağız. Eğer teknolojik alt yapımız varsa, milli bekamız ve bağımsızlığımız teminat altındadır. Teknolojik kapasiteyle kahramanlığımızı stratejik bir bütün haline getireceğiz. 

#Başbakan Davutoğlu
#Başbakan Davutoğlu aselsan
#aselsan açılış
9 yıl önce