|

Deniz dolgulu ikinci havalimanı geliyor

Ordu-Giresun Havalimanı’nın ardından deniz üzerine yapılacak yeni bir havalimanı daha geliyor. Sondaj çalışmalarına bir ay önce başlanan Rize-Artvin Havalimanı için 100 milyon ton taş kullanılacak.

Yeni Şafak
03:00 - 4/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 03:19 - 4/06/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Engebeli arazi yapısı nedeniyle havalimanı açma işinin zorlaştığı Doğu Karadeniz'de deniz dolgusu alternatifi iki ili daha uçakla buluşturacak. Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından deniz üzerine yapılacak yeni bir havalimanı Rize-Artvin arasına yapılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Aydın Özen; eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile AK Parti milletvekilleri Hasan Karal, Nusret Bayraktar ve Osman Aşkın Bak ile birlikte Rize-Artvin Havalimanı'nın sondaj çalışmalarını yerinde izledi.



Pazar Yeşilköy-Kızkulesi arasında yapılacak havalimanının zemini hakkında mühendislerden bilgi alan Aydın Özen, sondaj işlemlerinin yaklaşık bir ay önce başladığını ve bunun üç ayda tamamlanacağını kaydetti.



100 MİLYON TON TAŞ


Sondaj çalışmalarının ardından pistin dışındaki yapıların kapsayacağı alanın da netleşeceğini anlatan Özen, “Rize-Artvin Havalimanı pistinin uzunluğu 3 bin 200 metre olacak. Rize-Artvin Havalimanında öngördüğümüz oran yaklaşık 100 milyon ton civarındadır" dedi.


#Ordu-Giresun Havalimanı
#denize dolgu havaalanı
#Rize-Artvin Havalimanı
9 yıl önce