|

Dolara müdahale sinyali

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kurdaki oynaklığa yönelik, yakın gelecekte ilgili kurumların çalkantılar ve spekülatif hareketlere müdahale ederek gereğini yaptıklarının görüleceğini, Türkiye'nin spekülasyona seyirci kalmasının beklenemeyeceğini söyledi.

Yeni Şafak
13:39 - 13/04/2018 Cuma
Güncelleme: 14:32 - 13/04/2018 Cuma
Reuters
Bakan Zeybekci: Türkiye'nin spekülasyona seyirci kalması beklenemez.
Bakan Zeybekci: Türkiye'nin spekülasyona seyirci kalması beklenemez.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, döviz artışları konusunda ilgili kurumların yakın gelecekte bu çalkantılara, bu spekülatif hareketlere müdahale ederek gereğini yaptıklarını da göreceklerini belirterek “Türkiye’nin bu konuda bu spekülasyona da seyirci kalması beklenemez. Ben kurumlarımıza şu çağrıda bulunmak istiyorum. Bu dalgalanma dönemlerinde biraz sabretmelerini, biraz beklemelerini öneriyorum. Bu kadar zam yapmada bu kadar acele etmemelerini öneriyorum” dedi.

DALGALANMA DÖNEMİNDE SABREDİN

Bakan Zeybekci son olarak döviz kurundaki artışı değerlendirdi. Bu artış yüzünden zam yapan kurumlara seslenen Zeybekci sözlerine şöyle devam etti;"Son dönemdeki yaşanan kurla ilgili çalkalanma, dalgalanma, oynaklık jeopolitik algılardan kaynaklanıyor ve Türkiye’yle ilgili de maalesef birilerinin de spekülatif amaçlı bunları kullanmasından kaynaklanan şeyler. Bunlar Türkiye’nin gerçeklerini yansıtmadığını söylemiştik. Türkiye’nin önümüzdeki dönemde kısa vadedeki döviz mükellefiyetlerini yerine getirmesiyle ilgili hiçbir problem yoktur. Gerek kamu gerekse özel sektör borçlarının bu mükellefiyetlerinin yerine getirmeyle ilgili bir problem yoktur. Bunlar geçecektir ve zaten yakın bir gelecekte de Türkiye’de ilgili kurumların bu çalkantıları bu spekülatif hareketleri müdahale ederek gereğini yaptıklarını da göreceğiz inşallah. Yani orada Türkiye’nin bu konuda bu spekülasyona da seyirci kalması beklenemez. Motorinle ilgili, akaryakıtla ilgili zamlarda arka arkaya 17 kuruş ve 13 kuruşluk zamları da gördük. Ben kurumlarımıza şu çağrıda bulunmak istiyorum. Bu dalgalanma dönemlerinde biraz sabretmelerini, biraz beklemelerini öneriyorum. Bu kadar zam yapmada bu kadar acele etmemelerini öneriyorum. Çünkü diğer taraftan biz bunu toparlayacağını da ümit ediyoruz. Ama inşallah bu toparlanma olduğunda da aynı kurumların fiyatları aşağıya çekmekte de aynı iştah ve heyecan içinde olmalarını bekliyoruz tabi ki."

Altında düşüş var

Dolar ve euroda günün rakamları

#Dolar
#Döviz
#Nihat Zeybekci
6 yıl önce