|

Dünya silaha 2 trilyon $ harcadı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye’nin savunma sanayiinde başlattığı millileştirme seferberliğine destek için ASELSAN ile iş dünyası temsilcilerini bir araya getirdi.

Haber Merkezi
04:00 - 30/10/2018 Salı
Güncelleme: 01:24 - 30/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Dünya savunma harcamalarının 1 trilyon 730 milyar dolar seviyesine ulaştı.
Dünya savunma harcamalarının 1 trilyon 730 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Buluşmada konuşan ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, dünya savunma harcamalarının 1 trilyon 730 milyar dolar seviyesine ulaştığına dikkat çekti.

MİLLİ ÜRETİM ÖNEMLİ KOZ

“Bu harcamaların yaklaşık yüzde 40'ı personel harcaması, yüzde 23'ü teçhizat, yüzde 35'i cari harcama olarak gerçekleşiyor” diyen Görgün, Türkiye’nin yaklaşık 18,2 milyar dolarlık pay ile dünyada 15’inci sırada yer aldığını belirtti. Türkiye’nin savunma cirosunun 6 milyar dolar olduğunu kaydeden Görgün, “Ülkemizin sektördeki toplam ihracatı ise 2 milyar dolar. Cumhurbaşkanımızın gösterdiği irade sayesinde ülkemizin sektörde ciddi bir ilerleme kaydettiğini görüyoruz” dedi.

NİTELİKLİ İNSAN GELİŞTİRİLMELİ

Gelişmenin yetişmiş insan kıymetine bağlı olduğunu ifade eden Görgün, şöyle konuştu: “Şu anda sektörde çalışan vasıflı kişi sayısı 35 bin civarında. Bu sayıyı 400-500 binlere çıkarmadığımız müddetçe savunmada ileri gitmemiz mümkün değil. Bu ilerleme hepimizin sorumluluğunda.”

#Silah
#Silah ticareti
#ASELSAN
5 yıl önce