|

Dünyanın 50. zengini Prens de tutuklandı

32 milyar dolarlık serveti ile dünyanın 50. zengini sayılan Suudi Arabistan Kraliyet Ailesine mensup Prens El Velid Bin Tallal Bin Abdülaziz El Suud dün gece yaşanan yolsuzluk depreminde tutuklandı. El Suud ve ailesi, tatil için Muğla'nın Bodrum ilçesine 300 valizle Bodrum'a gelmiş, eşyaları nakliyat kamyonu ile taşınmıştı.

Yeni Şafak
11:41 - 5/11/2017 Pazar
Güncelleme: 12:33 - 5/11/2017 Pazar
El Suud ve ailesi, Ağustos ayında tatil için Muğla'nın Bodrum ilçesine gelmişti.
El Suud ve ailesi, Ağustos ayında tatil için Muğla'nın Bodrum ilçesine gelmişti.

Suudi Arabistan dün gece 11 prens ve çok sayıda iş adamını 'yolsuzluk' gerekçesiyle tutukladı.

Kısa bir süre önce 'Yumuşak darbe' diye nitelendirilen büyük değişikliklerle gündeme gelen Suudi Arabistan dün gece önemli kararlar aldı.

Kral Selman'ın talimatıyla ülkedeki rüşvet ve yolsuzlukların engellenmesi için Yolsuzlukla Mücadele Komisyonunun kurulması kararlaştırıldı. Kurulan komisyonun kararıyla 11 prens ve çok sayıda eski bakan tutuklandı.



Dünyanın 50. zengini Prensi El Suud'da tutuklandı

Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın yeğeni olan 62 yaşındaki işadamı ve Kingdom Holding Yönetim Kurulu Başkanı Prens El Velid Bin Tallal Bin Abdülaziz El Suud, eşi ve kızları ile birlikte Ağustos ayında tatil için Bodrum'a gelmişti.



150 kişilik kafileyle kraliyet ailesine ait özel jumbo uçakla Milas- Bodrum Havalimanı’na gelen Suudi prensi Konsolosluk görevlileri karşılamıştı.

  • 32 milyar dolarlık serveti ile dünyanın 50. zengini sayılan Suudi Arabistan Kraliyet Ailesine mensup Prens El Velid Bin Tallal Bin Abdülaziz El Suud dün gece yaşanan yolsuzluk depreminde tutuklandı.

300 bavul ve 30 bisiklet kamyonlarla taşındı

Prens El Velid Bin Tallal Bin Abdülaziz El Suud ve ailesi havalimanından ayrıldıktan sonra özel eşyaları kamyonlara taşınmış, 50 kişilik ekip tarafından nakliye kamyonuna 300 bavul ve 30 bisiklet taşındığı öğrenilmişti.



#Bodrum
#Suudi Arabistan
#Kraliyet Ailesi
#El Velid Bin Tallal Bin Abdülaziz El Suud
#Yolsuzluk depremi
6 yıl önce