|

Dünyanın konuştuğu Çinli iş adamı

Volvo, Lotus ve Proton'un ardından geçtiğimiz hafta Alman Daimler’in yüzde 10’luk hissesini de 9 milyar dolara satın alan Çin’in Henry Ford’u olarak adlandırılan Li Shufu, son 10 yılda 15 milyar dolarlık satın alma ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Li Shufu'nun yapacağı yeni hamle ise otomotiv sektörü tarafından merakla bekleniyor.

Yeni Şafak
15:53 - 28/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:00 - 28/02/2018 Çarşamba
Diğer
Dünyanın konuştuğu Çinli iş adamı 10 yılda 15 milyar dolarlık alım yaptı.
Dünyanın konuştuğu Çinli iş adamı 10 yılda 15 milyar dolarlık alım yaptı.

Son yıllarda otomotiv dünyasında ismi efsane yöneticiler Carlos Ghons, Sergio Marchionnne ve Dieter Zetsche’den bile daha çok konuşulan bir isim var, o da Li Shufu. Çin’in Henry Ford’u olarak da tanınan Li Shufu, art arda yaptığı uluslararası satın almalar ve ortaklıklarla adeta dünyaya meydan okuyor.


10 YILDA 15 MİLYAR DOLARLIK ALIM


Hürriyet Oto'nun haberine göre; 2010 yılında önce İsveçli Volvo’yu , ardından Proton ve Lotus’u alan, daha sonra Volvo’nun kamyon markasına ortak olan Shufu son olarak geçtiğimiz hafta Alman Daimler’in yüzde 10’luk hissesini 9 milyar dolara alarak en büyük ortak oldu. Li Shufu’nun son 10 yılda yaptığı satın almaların toplamı 15 milyar doları aştı.


DÜNYANIN GÖZÜ ÜZERİNDE

Şu anda dünyanın gözü Li Shufu’nun üzerinde. Volvo, Lotus ve Proton’un ardından Daimler’in daha doğrusu Mercedes’in en büyük ortağı da olmasıyla gerçekten önümüzdeki yıllarda otomotiv dünyasına yön verecek gibi duruyor. Elindeki en büyük silahı Çin pazarı. Bu pazarı arkasına alarak sahip olduğu markalarla neler yapabileceği gerçekten merakla bekleniyor.


#Daimler
#Henry Ford
#Volvo
#Lotus
#Proton
6 yıl önce