|

Ekonomi emin ellerde olacak

Önceki günkü seçimde milletvekili seçilen AK Parti listesindeki ekonomi kurmayları, yeni kabineyi kuracak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun elini iyice güçlü kıldı. Uzun yıllar bakanlık yapan isimler, halen bakanlığı sürenler ve yeni seçilen kurmaylar birarada.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/11/2015 Salı
Güncelleme: 00:26 - 3/11/2015 Salı
Yeni Şafak

Türkiye'nin 5 ay aradan sonra önceki gün gerçekleştirdiği seçimler sonucu 317 milletvekiliyle tek başına iktidar olan AK Parti kadrolarında güçlü ekonomi birikimine sahip vekiller ekonomi kabinesini üstlenecek. Buna göre, 26'ıncı dönem milletvekili seçimlerinde ezici bir çoğunluğu yakalayan AK Parti'de, ekonomi kökenli milletvekillerinden alanlarında güçlü donanıma sahip olanlarının yanı sıra, edindiği siyasi tecrübesiyle ekonomi birikimini tescillemiş çok sayıda kişi yer aldı. Bu kapsamda da Davutoğlu'nun ekonomi kabinesi oluşturulmasında 'seçme zorluğu' yaşayacağı dile getiriliyor.



TECRÜBELİ 3 DÖNEMLİLER


Öncelikle ekonomi kabinesinde yer alacak kişilerden bilgi ve tecrübesine bakıldığında 3 dönem AK Parti'nin ekonomi politikalarını göğüsleyen kişilerin olabileceğine dikkat çekiliyor. 3 dönem kuralının gevşetilmesiyle 5 ay aradan sonra yeniden milletvekili olan Ali Babacan, Nurettin Canikli, Taner Yıldız, Faruk Çelik, Binali Yıldırım, Mehdi Eker ve Hayati Yazıcı'nın


ekonomi kabinesinde yer almasıyla tecrübelerini yeni dönemde de gösterebilecek-leri dile getiriliyor.





TECRÜBELERİNİ KONUŞTURACAKLAR


Bu seçimle birlikte TBMM'de 3'üncü dönemini yaşayacak olan ekonomi kökenli vekillerden bazılarının da ekonomiye ilişkin kararlarda birikimlerini aktarabileceğine vurgu yapılıyor. Bu kapsamda Nihat Zeybekci, Fikri Işık, Nurettin Nebati, Mehmet Şimşek, Cevdet Yılmaz, Veysel Eroğlu, Lütfi Elvan, Recai Berber, Salim Uslu, Erol Kaya önceki günkü seçimle AK Parti saflarında 3 dönem vekil seçilen kişiler oldu. Bu isimlerin de ekonomi kabinesi oluşturulmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından göz önünde bulundurulması bekleniyor.



YENİ İSEMLER 2023'E TAŞIYABİLİR


AK Parti'nin ekonomi kökenli vekilleri arasına bir önceki dönemin yanı sıra bu seçimde yeni katılan isimler de oldu. Berat Albayrak ve Naci Ağbal gibi isimler ile Başbakan Davutoğlu'nun ekonomi danışmanı Emine Nur Günay, Borsa İstanbul Eski Başkanı İbrahim Turhan ve Gümrük eski müsteşarı Ziya Altunyaldız, Hasan Basri Kurt, Aziz Babuşçu, Recep Konuk ve Nejat Koçer'in da AK Parti ekonomi kadroları arasında yer alabileceği tespiti yapılıyor.


#Cevdet Yılmaz
#Veysel Eroğlu
#Lütfi Elvan
#Recai Berber
#Salim Uslu
#Erol Kaya
8 yıl önce