|

Ekonomik kıskaç istihdamla kırılıyor

410 bin üyesi bulunan İTO, ‘İstihdam Seferberliği’ne desteğini afişlerle İstanbul’da tanıttı. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Potansiyelleri harekete geçirerek, ekonomik kıskacı istihdamın gücüyle kıracağız” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 10/03/2019 Pazar
Güncelleme: 05:54 - 10/03/2019 Pazar
Yeni Şafak
İTO'nun başlattığı kampanyanın tanıtım afişi.
İTO'nun başlattığı kampanyanın tanıtım afişi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde iki yıl önce başlayan ‘İstihdam Seferberliği’ 2019’da da yeni teşviklerle devam ediyor. İş dünyasından tam destek gören seferberlik sürecinde farkındalığı arttırmak için İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO), başlattığı tanıtım kampanyası ile önemli bir adım atıldı.


ŞEHRİN HER KÖŞESİNDE TANITIM

İTO, bu amaçla Tuzla’dan Silivri’ye kadar şehrin her köşesini, işlek caddelerini, KOBİ’lerin yoğun bulunduğu İSTOÇ, İMES ve organize sanayi bölgesi gibi sahaları açık hava reklamları ve afişlerle donattı. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Cumhuriyet tarihimizde sağlanan en cazip ve yararlanması kolay teşvikler yürürlükte. Yani çalışan sayımızı arttırmanın tam zamanı. İstanbul iş dünyası olarak, sağlayacağımız ilave istihdamla bu seferberliğin başarıya ulaşmasına en büyük katkıyı vereceğiz. Amacımız, işletmelerimizin istihdam potansiyelini harekete geçirerek, iktisadi kıskacı istihdamın gücüyle kırmaktır” diye konuştu.

DESTEKLER İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Şekib Avdagiç, iş dünyasının Türkiye ekonomisini sadece bugün değil, gelecek yıllarda da etkileyip dönüştürecek bu destekleri iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. İTO, İstihdam Seferberliği için geleneksel ve dijital basın ve medya kuruluşlarına ilanlar verdi. Bunun yanısıra hazırlanan bilgilendirme broşürleri, sektörel yayınlar ve sosyal medya ile geniş kitlelere ulaştırıldı.

Ayrıca İTO’nun Eminönü merkez binasının yanındaki Güneş Han’ın cephesine ve İstanbul Ticaret Üniversitesi binası üzerine de dev kampanya bilgilendirme görseli asıldı. Öte yandan İTO’nun resmi web sitesi
ve haber portalı
üzerinden bilgilendirmelerle ve 60 bin tirajlı haftalık gazetesi İstanbul Ticaret’in “İstihdam özel” baskısıyla da geniş bir kitleye ulaşıldı.
  • İŞ DÜNYASI İÇİN BÜYÜK FIRSAT
  • Teşvik paketi, iş dünyasının farklı çevreleri tarafından da destek görüyor. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)Başkanı Salih Zeki Murzioğlu “İstihdam Seferberliği 2019 ile girişimcilerimize 8 farklı teşvik sunuluyor ve bunları pek çoğu tarihi destekler şeklinde” diye konuştu. Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Tamer Kıran ise, “Türk Denizcilik Sektörü olarak elimizi taşın altına koyacağız. Bu destekler iş dünyamız için büyük bir fırsattır. İş dünyasını, özellikle denizcilik camiasını İstihdam Seferberliğine katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.
#Şekib Avdagiç
#İTO
#İstihdam Seferberliği
5 yıl önce