|

Ekonomiye 12 trilyon $

Uluslararası Girişimci Kadınlar Zirvesi (IWEC 2015) bu yıl İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) ev sahipliğinde toplandı.

Yeni Şafak
04:00 - 17/11/2015 вторник
Güncelleme: 21:57 - 16/11/2015 понедельник
Yeni Şafak

Dünyanın 35 ülkesinden 100 kadın girişimcinin buluştuğu toplantıda bu yıl Türkiye'den Zehra Taşkesenlioğlu ve Hatice Güner Kal, ödül alan isimler arasında yer aldı. Toplantıya katılan kadınların yönettiği ekonomik cironun toplam 700 milyon dolar olduğu ifade ediliyor. Zirvenin açılışında konuşan İTO Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Soylu, Türkiye'nin son 10 yılda girişimciliği ve kadın girişimciliği artırmak için çok önemli adımlar attığını söyledi.



KADIN GİRİŞİMCİ ARTMALI


Dünyadaki işgücünün yüzde 40'ını kadınların oluşturduğunu belirten Soylu, “Ancak kadınların girişimcilik düzeyi yüzde 2 azaldı. Bizler ekonomide de kadın erkek eşitliğine ulaşmak gerektiğini düşünüyoruz. Bunun 2025 yılında gerçekleşmesi halinde dünya ekonomisine katkısı 12 trilyon dolar olacaktır. Türkiye'deki kadınların işgücüne katılımı yüzde 30.8 düzeyinde. İstihdam oranı ise yüzde 27.2 seviyesinde. İşgücü açısından kadın erkek uçurumundan kaynaklanan ekonomik kayıp Gayrı Safi Yurtiçi Hasıla'nın yüzde 25'ine denk geliyor” diye konuştu.



IWEC'nin Kurucu Başkanı Ruth Davis ise İstanbul'un eşsiz konumu dolayısıyla bütün dünyanın tüm ekonomi alanlarına ulaşma imkanı sunduğunu belirtti. Kadın girişimcilerin bu zirve ile birbirlerine ulaşabildiğini de anlatan Davis, “İstanbul ticari potansiyeli itibariyle dünyanın en heyecan verici şehirlerinden birisi. Dünyadaki kadın girişimci oranı yeterli düzeyde değil. Ancak yaşanan gelişmeler umut verici. Kadının ekonomik özgürlüğü en önemli kilit noktadır" dedi.



#Ruth Davis
#Uluslararası Girişimci Kadınlar Zirvesi
#İstanbul Ticaret Odası
#kadın girişimci
8 лет назад