|

Ekonomiye 16 milyarlık katkı

Vakıf Katılım, 2018 yılı ikinci çeyreğinde ekonomiye 16 milyarlık katkı verdi. Şube sayısını 77’ye çıkaran bankanın hedefi, 2023’te katılım bankacılığında liderlik.

Haber Merkezi
04:00 - 14/08/2018 Salı
Güncelleme: 02:08 - 14/08/2018 Salı
Yeni Şafak
123 milyon lira kar elde etti
123 milyon lira kar elde etti

Vakıf Katılım, bu yılın ilk yarısında 123,7 milyon lira net kara imza attı. Banka , 2018’in ikinci çeyreğinde 13,1 milyar TL fon topladı ve ekonomiye 16,4 milyar TL finansman desteği sağladı.

Aktif büyüklükte 2017 yılı sonuna göre yüzde 34’lük bir büyüme sergileyen Vakıf Katılım ayrıca 2018 yılı ikinci çeyreğinde de 17,7 milyar TL’lik aktif büyüklüğe ulaştı. Bu dönemde ayrıca şube sayısı da 77’ye yükseltildi.

HEDEF 2023’TE SEKTÖR LİDERLİĞİ

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, büyük bir titizlikle ve gayretle yürüttükleri çalışmalar neticesinde önemli bir büyüme ivmesi yakaladıklarını belirterek, 2023’te sektör lideri olma yolunda emin adımlarla yol aldıklarını ifade etti. Göktaş, ayrıca geride bıraktıkları dönemde milli ekonomiye destek vermek amacıyla, öz kaynaklarını da devreye sokarak topladıklarından fazla fonu reel sektöre destek olduklarını belirtti. Sergiledikleri başarılı performans doğrultusunda şube ağları da hızla genişletmeye devam ettiklerine vurgu yapan İkram Göktaş, bu dönemde, 77 şubeye ulaşarak ülke coğrafyasının büyük bir kısmına erişir hale geldiklerini, bu yılın sonuna kadar yapacakları yeni şube yatırımları ile 100 şube ve yaklaşık bin 200 çalışan sayısına ulaşmayı hedeflediklerini aktardı. 2018 yılının ikinci çeyreğinde 13,1 milyar lira fon toplamalarına rağmen 16,4 milyar lira fon kullandırdıklarının altını çizen Göktaş, “Geçtiğimiz dönem olduğu gibi bu dönemde de karlılık alanında gösterdiğimiz başarılı performansı sürdürerek, 2018 yılı ikinci yarısında 123,7 milyon TL net kar elde ettik. Aynı süreçte öz kaynaklarımız 1,2 milyar TL olarak gerçekleşirken, sermaye yeterlilik oranımız ise yasal yükümlülük seviyesinin üzerinde yüzde 12,17 olarak kaydedildi” dedi.

TEKNOLOJİYE 30 MİLYON LİRA

Finans dünyasının en genç katılım bankası olarak kuruluş aşamasında ‘Teknoloji İle Büyüme’ vizyonu doğrultusunda stratejilerini oluşturduklarını bildiren Göktaş, dünyanın dijital alanda devrimler ve yepyeni teknolojik dönüşümler yaşadığı bir dönemde, yeni nesil altyapılar kullanan dijital bir kurum olarak sektöre giriş yaptıklarını dile getirdi. Tüm alt yapılarını oluşturduktan sonra hızlı büyüme ile beraber daha büyük bir merkeze sıfır kesinti ile taşındıklarını ifade eden İkram Göktaş, “Sürekli ve hızlı bir şekilde teknolojik altyapımızı güçlendirmeye, finans alanında yaşanan teknolojik gelişmeleri yakından takip edip sistemlerimize entegre etmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda teknoloji alanında 2018 yılının ilk 6 ayında 12 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. Yıl sonuna kadar da, toplamda 30 milyon TL yatırım yapmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.


Güneydoğu ekonomisine 50 milyonluk katkı

Tarım Kredi Birlik AŞ ile haziran ayında yeni bir proje ortaklığını hayata geçirdiklerine dikkat çeken İkram Göktaş şunları söyledi: "50 milyon lira işletme sermayesiyle kar zarar ortaklığı yatırımı modeline dayanan projemiz, badem ve fıstık işleme fabrikasının ürünlerinin, ihracat kriterlerine uygun olmasını sağlayacak. Bu çalışmayla Güneydoğu ekonomisinin gelişimine yıllık 100 milyon liralık önemli bir katkı sağlayacak olmaktan dolayı mutluyuz." Göktaş, ayrıca bu yılın başından bu yana 914 müşterimize 641 milyon TL KGF teminatlı fon, nisan ayında imzalanan Nefes Kredisi protokolü ile de 577 müşteriye 95 milyon TL Nefes Kredisi kullandırımı yaptıklarının bilgisini verdi.

#Vakıf Katılım
#Ekonomi
6 yıl önce