|

En çok ihracat yapan 10 firma açıklandı

Geçen yıl en çok ihracat yapan ilk 10 firmanın yetkilileri, ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı. İlk sırada Ford Otomotiv yer aldı. En çok ödülü, dört firmasıyla Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Ali Koç aldı.

16:14 - 18/09/2021 Cumartesi
Güncelleme: 16:29 - 18/09/2021 Cumartesi
AA
TİM 28. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni
TİM 28. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni

TİM 28. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

İLK 10 ŞİRKET HANGİLERİ?

Etkinlikte konuşmalar sonrası Türkiye'nin ihracat şampiyonlarının ödülleri sahiplerini buldu. Geçen yıl en çok ihracat yapan ilk 10 firmanın yetkilileri ödülleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı.


İlk 10 şirket, sırasıyla "Ford Otomotiv, Toyota, Oyak-Renault, Vestel, Kibar Dış Ticaret, Arçelik, TGS Dış Ticaret, Tofaş Türk Otomobil Fabrikaları, Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ ve Mercedes-Benz Türk" oldu.

ALİ KOÇ'A 4 ÖDÜL BİRDEN

Ali Koç, listede yer alan Ford Otomotiv, Arçelik, TOFAŞ Türk Otomobil ve TÜPRAŞ'la dört ödülün birden sahibi oldu.


İLK BİNDEN 93 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

Türkiye'nin ilk bin ihracatçısı toplam ihracatın yüzde 55'ine denk gelen 93 milyar dolarlık dış satış yaptı. İlk bin ihracatçının firma başına bin kişilik istihdam sağladı. İlk binde 50 ilden ihracatçı yer aldı.

#İHRACAT
#TÜRKİYE
#ALİ KOÇ
#FİRMA
3 yıl önce