|

Enerjinin yol haritasını İstanbul’da anlatacaklar

Sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda dünyanın da en önemli konu başlıklarından biri olan enerjide son yıllarda kat edilen teknolojik gelişmeler ve yaşanan ekonomik/politik değişimler ülkelerin yol haritalarını da doğrudan etkiliyor. Enerji Ekonomisi Derneği, İstanbul’da düzenleyeceği sempozyumda sektörün en önemli temsilcilerini bir araya getirecek ve Türkiye’nin enerjideki gelecek planlamalarını hem kamunun hem de özel sektörün en önemli şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle masaya yatıracak.

15:10 - 13/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 15:18 - 13/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Yenilenebilir enerjinin üretim devamlılığı dünyanın en önemli konularından biri.
Yenilenebilir enerjinin üretim devamlılığı dünyanın en önemli konularından biri.

Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Türkiye’nin son yıllarda enerji alanında attığı adımları ‘sürdürülebilirlik’ ile taçlandırması gerektiğinin altını çizerek, bu nedenle çok geniş kapsamlı bir sempozyum düzenlediklerini söyledi.

15 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek organizasyona Boğaziçi Üniversitesi’nin ev sahipliği yapacağını anlatan Kumbaroğlu, sempozyum katılımcılarına ilişkin de şu bilgileri verdi:

“Etkinliği 4 temel oturum üzerinden gerçekleştireceğiz. İlk oturumda Doğalgaz projeleri, sürdürülebilirlik ve yasal çerçeve konusunu İGDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Mustafa Yalçın Haberdar ve Avukat Deniz Tuncel, Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yıldız Arıkan’ın yönetiminde ele alacaklar.

Atıktan enerji dönüşüm tartışılacak

İkinci oturumda atıktan enerjiye giden yolculuğu anlatacağız. Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cem Avcı’nın yöneteceği oturumda İZAYDAŞ Yakma Tesisi İşletme Müdürü Dr. Şahan Dede, İSTAÇ Teknik Müdürü Fatih Hoşoğlu, 2018 yılının ‘en enerjik kadını’ ödülünü kazanan Kardelen Adsal görüşlerini paylaşacak.


  • ‘Güneşten enerjiye’ isimli üçüncü oturumumuzda ise TURSEFF Finans Kurumları İlişkileri Müdürü Seyran Hatipoğlu, GENSED Genel Sekreteri Hakan Erkan, Göksu Solar CEO’su Mehmet Göksü, bu önemli konuyu İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Görkem Üçtuğ yönetiminde tartışacak.

Sürdürülebilirlik büyük önem taşıyor

Panelin son oturumu ise ‘Sürdürülebilirlik açısından elektrik talebinin yönetimi’ olacak. EPİAŞ Spot Elektrik Piyasaları Müdürü Abdullah Korkmaz, Energy Pool Türkiye CEO’su Alper Uğural, Enerjisa Ürün Yönetimi Takım Yöneticisi Ali Burak Emener, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gönenç Yücel yönetiminde konuyla ilgili yeni yaklaşımlar ortaya koyacak.”

Prof. Dr. Kumbaroğlu ayrıca etkinliğe katılmak isteyenlerin ‘eed@boun.edu.tr’ adresinden kayıtları oluşturabilecekleri bilgisini paylaştı.

#İstanbul
#Yenilenebilir enerji
#Sempozyum
5 yıl önce