|

'Enflasyonu tek haneye düşüreceğiz'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, orta vadede yapısal reformların desteği ile altın hariç cari açığı yüzde 3’ün altına, enflasyonu tek haneye düşüreceklerini açıkladı. Maliye Bakanı Naci Ağbal da, "Ekonomi yönetimini tek elden emir komuta zinciri içinde götürmemiz lazım. Merkez Bankası'nın (TCMB) bağımsızlığı devam edecek" mesajlarını verdi.

Yeni Şafak
15:39 - 1/06/2018 Cuma
Güncelleme: 15:53 - 1/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Hükümetten enflasyon açıklaması.
Hükümetten enflasyon açıklaması.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ekonomide 2. çeyrekte başlayan yeniden dengelenmenin, yılın 2. yarısında para politikası, makro ihtiyati tedbirler ve mali disiplin ile ivme kazanarak devam edeceğini öngördü.

Mehmet Şimşek, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, orta vadede yapısal reformların desteği ile altın hariç cari açığı yüzde 3’ün altına, enflasyonu tek haneye düşüreceklerini ifade etti.


Ağbal'dan ekonomi yönetimi mesajı

Maliye Bakanı Naci Ağbal TGRT televizyonuna yaptığı açıklamarda şunları söyledi:

"Ekonomi yönetimini tek elden emir komuta zinciri içinde götürmemiz lazım. Merkez Bankası'nın (TCMB) bağımsızlığı devam edecek.

Şu anda sadece Türkiye değil genel anlamda piyasalarda oynalık var, bu Türkiye'ye de yansıyor, Türkiye'ye özgü koşullar bu etkiyi artırıyor. Piyasada Türkiye'ye özgü koşullardan kaynaklanan etkileri mimimum hale getirecek tedbirleri almakta kararlıyız. Para politikası ve maliye politikası arasındaki senkronizasyonla piyasaların olumsuz riskler dediği beklentileri tersine çevireceğiz."

#Başbakan Yardımcısı
#Mehmet Şimşek
#Enflasyon
6 yıl önce