|

Erdoğan uyardı, 45 depoya baskın yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün "Bundan sonra stokların yapıldığı bütün depoları basacağız. Kimse benim vatandaşıma pahalı ürün satma hakkına sahip değil" uyarısında bulunmuştu. Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti.

Yeni Şafak
15:38 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 18:55 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Ankara'da soğan depolarına denetim
Ankara'da soğan depolarına denetim

Soğan fiyatlarında yaşanan anormal artışın ardından bazı depolardan soğan çıkmadığının tespit edilmesinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Ceza kesilecek

Ankara İl Müdürü Bülent Korkmaz, "Soğanı depoda stok yapan 45 depoya denetim yapıldı. İzinsiz ve stok yapan üreticilere gerekli cezai işlem uygulanacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depoları basacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada soğandaki stoka değinerek, ''İşte dün söyledim, bakın dedim stok yapıyorsunuz, sebze, meyve stokluyorsunuz. Bundan sonra aldığımız ihbarlar sebebiyle stokların yapıldığı depoları basacağız. Kimse benim vatandaşıma halkıma, pahalı ürün yedirme hakkına sahip değildir. Ondan sonra da ne diyorlar? Hastalıklı, çürüktü. Sen çürüttün be...'' dedi.

200 bin ton stok tespit edildi

Dün Uluslararası İş Formu'nda yaptığı konuşmada
Ankara Polatlı'da bir depoda 200 bin soğanın fiyatların yükseleceği beklentisi ile stok yapıldığının tespit edildiğini belirten
Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da tarım ürünlerine yönelik erken uyarı sisteminin devreye alınacağını açıkladı.


#​Tarım ve Orman Bakanlığı
#Ankara
#Soğan depo
#Erdoğan
5 yıl önce