|

Et fiyatlarının düşmesi için bir ilk

Et ve Süt Kurumu (ESK), et fiyatlarının düşmesi için büyük firmalara et satışına başlayacak. İlk kez uygulanacak uygulama ile kilogramı 21,5 liradan satılacak etin piyasa fiyatının aşağı çekileceği düşünülüyor.

Yeni Şafak
10:42 - 12/08/2015 الأربعاء
Güncelleme: 14:29 - 12/08/2015 الأربعاء
Diğer

Gıda fiyatları ile ilgili gelişmeleri izleyen komisyonda et fiyatlarındaki yüzde 20 artışın yüzde 8 ile sınırlanması için tedbir kararı alınmıştı. Kurum büyük alıcılara ithal ettiği donmuş karkas sığır eti satmaya başlayacak. Aylık maksimum 200 tonun üzerinde olmayacağı öngörülen toptan et satışıyla fiyatlara müdahale edilmiş olacak.



İNDİRİM 3 GÜNDE 1 TL FARK YARATTI


ESK bu hafta başı yüzde 5 indirime gitmişti. Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre, ilk 3 günde karkas etin fiyatında 1 liralık gerileme görüldü. Akşam'dan Handan Çolak'ın haberine göre, böylece karkas etin kilogram fiyatı 25 liraya inmiş oldu. Bu fiyatın 22 TL - 23 TL'ye düşmesi halinde kasaptaki et fiyatlarının da düşmesi bekleniyor.



USUL VE ESASLAR İNTERNET SİTESİNDE


Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden yapılan duyuruda satışın usul ve esasları da yer aldı.



Açıklamada;



"Kurumumuzca dondurulmuş çeyrek karkas sığır eti satışı yapılacaktır. Söz konusu dondurulmuş çeyrek karkas sığır etlerinin satışı aşağıda belirtilen fiyat ve esaslar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.



- Dondurulmuş Çeyrek Karkas Sığır Etlerinin Evsafı:18-30 aylık kültür ırkı ve melezleri erkek çeyrek karkaslar,



- Satış ve teslimat ESK Sakarya ve Sincan Et Kombinası Müdürlüklerinden yapılacaktır" denildi.


#Et
#Kırmızı et
#Et ve Süt Kurumu
#ESK
٪d سنوات قبل