|

G-20 tarihi fırsat

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Yağız Eyüboğlu, Türkiye'nin G-20 dönem başkanlığının, Türkiye işveren ve işçi kesimleri açısından tarihi bir fırsat olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
13:59 - 5/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:00 - 5/02/2015 Perşembe
AA
Eyüboğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2008 yılındaki küresel ekonomik krizden bu yana G-20'nin, küresel karar mekanizmasındaki yeri ve öneminin her geçen yıl arttığını kaydetti.


G-20'nin işveren kanadını oluşturan B-20'nin, iş dünyasının süreçteki temsili açısından kritik rol oynadığını belirten Eyüboğlu, B-20 Türkiye Yürütme Kurulu'nda TİSK'in de yer aldığını ve sürecin yönetiminde çalıştığını bildirdi.


Eyüboğlu, G-20'nin emek kesimini oluşturan ve TÜRK-İŞ'in başkanlığını yürüttüğü L-20'nin Ankara'daki Başlangıç Toplantısının gerçekleştiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:


"2011 yılında Fransa Dönem Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen istihdam, sosyal koruma, iş hayatında temel hak ve özgürlükler ile çok taraflı yapıda faaliyetlerin uyumu konularındaki 'B-20/L-20 Ortak Deklarasyonu' halen küresel çapta işçi ve işveren ilişkilerini biçimlendiren önemli sonuçlardan biri olma rolünü sürdürüyor.


L-20 Başlangıç Konferansı'nda da istihdamın, en önemli gündem maddesini oluşturduğu konusunda işçi, işveren ve hükümet kesimleri olarak fikir birliğine vardık.


Bizler, küresel ekonomiye yön vereceğimiz 2015 Yılı G-20 Dönem Başkanlığı'nın Türkiye açısından tarihi bir fırsat olduğu bilinciyle, Türkiye'deki diğer iş dünyası teşkilatları, işçi kesimindeki sosyal ortaklarımız ve TİSK bünyesindeki tüm ekibimizle birlikte bir başarı hikayesi yazmaya çalışacağız."


"İstihdam öncelikli konu"


Eyüboğlu, işçi ve işveren kesiminin birlikte yapacakları uyumlu çalışmaların, tüm dünyadaki işçilere ve işletmelere küresel refah artışı açısından fayda sağlayacağını umduklarını belirtti. Eyüboğlu, bu noktada küresel kalkınmaya, Türk işçi ve işverenlerinin önderliğinde ortak katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. 


İstihdam konusunun, TİSK için en öncelikli çalışma alanı olduğunu belirten Eyüboğlu, "Konfederasyonumuz, B-20 bünyesinde bu alandaki faaliyetlerini, dünya işverenlerini temsil eden IOE ile işbirliği halinde yürütmektedir. 2015 yılında da aynı yaklaşımla, küresel çapta istihdam ve sosyal politika alanında yaşanan sorunların çözümüne birlikte katkı sağlamaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
#Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu
#Türkiye
#G-20 Dönem Başkanlığı
#Yağız Eyüboğlu
9 yıl önce