|

G. Afrika’daki 17/25 Aralık başarısız oldu

G. Afrika ile ilişkileri bozmak isteyen FETÖ’nün 17/25 Aralık benzeri kirli girişimi sonuçsuz kaldı. MÜSİAD Güney Afrika Başkanı Ebubekir Salim’in 7 yıl önceki bir ticari anlaşmazlığını saptıran FETÖ, “nöbetçi savcı” üzerinden dosyaya müdahale etmek istedi. Ancak kumpas kısa sürede deşifre edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:18 - 30/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Başkan Erdoğan’ın Güney Afrika ziyareti öncesi harekete geçen FETÖ’cülerin kirli kumpası ters tepti.
Başkan Erdoğan’ın Güney Afrika ziyareti öncesi harekete geçen FETÖ’cülerin kirli kumpası ters tepti.

Güney Afrika ile ilişkileri bozmak için FETÖ’nün Türk işadamlarına yönelik 17/25 Aralık benzeri kirli girişimi sonuçsuz kaldı. Özellikle MÜSİAD’ın hedef alındığını belirten MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyon Başkanı İbrahim Uyar, yasal incelemeler sonucunda kumpasın geri teptiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Güney Afrika ziyareti öncesi harekete geçen FETÖ’cülerin kirli kumpası ters tepti. Cumhurbaşkanı'nın özel statü ile BRICS zirvesine katılımını karalamaya yönelik FETÖ girişimleri aynı zamanda bölgede faaliyet gösteren Türk iş adamları ve gönüllü kurumları da hedef aldı. Güney Afrika’ya çöreklenen FETÖ, geçtiğimiz mayıs ayında sosyal medya üzerinden Türk iş adamlarına karşı karalama kampanyası başlatarak, 17/25 Aralık’a benzer bir tezgahı hayata geçirmek istedi. Bu süreçte özellikle FETÖ’cüler, MÜSİAD Güney Afrika Başkanı Ebubekir Salim’İ hedef aldı.

MÜSİAD’I HEDEF ALDILAR

Sosyal medyada başlayan kirlik tezgah, basına sonradan da mahkemeye yansıdı. FETÖ’nün Güney Afrika yapılanması tarafından Salim’e açılan iki dava kanuni usulsüzlükler ve belge yetersizliği nedeniyle reddedildi. İlk dava olan ticaret davası 27 Haziran’da, suç davası ise 6 Temmuz’da reddedildi.


MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyon Başkanı İbrahim Uyar, konuya ilişkin "Hedefe konulan MÜSİAD Güney Afrika Başkanı Ebubekir Salim'İn 7 yıl önce olan bir ticari anlaşmazlığı vardı. Kendisi Türk bir şirketten ayrılıyor, sonrasında yerelde kendi şirketini kuruyor. Eski şirketiyle bağını kesiyor. Abubeki Salim, başarılı oldukça bu firma rahatsız oluyor. Konuyu yakından takip ettik, sadece bir anlaşmazlık söz konusuydu. Bu sıradan olay, FETÖ tarafından basına çekildi ve MÜSİAD yıpratılmaya çalışıldı. FETÖ'nün ülkemizi karalama kampanyasına dönüştü. Mahkemeye gitmeden çözüm ürettik ve şirket şikayetini geri çekti. Fakat bu sefer şirket sahibinin oğlu üzerinden bir süreç başlatıldı. Yerelde iddialar mahkemeye yansıtıldı" ifadelerini kullandı. FETÖ’nün olaya müdahil olduğunu belirten Uyar, “Biz başkanımıza sahip çıktık. Süreçte basın bildirisi yayınladık. Büyükelçimize olayı anlattık. Arkasında FETÖ'nün manipülasyonu olduğunu anlattık” diye konuştu. Uyar, sonrasında yaşananları şöyle anlattı:

HER ŞEYİN YASAL OLDUĞU ANLAŞILDI

“Güney Afrika tarihinde pazar günü ilk defa savcı değişti. '2-3 gün misafir edeceğiz' dedi. 600 sayfalık dosyayı inceleme bahanesiyle, mahkeme tutukluluğun devam etmesini istedi. Yalan yanlış bilgiler ile süreç devam ettirilmek istendi. Mahkemeye bu haberler gösterildi. '20 milyon dolar kaçırmış' denildi. Olayın tamemen varsayım üzerine kurulu olduğu ve herşeyin yasal olduğu sonucuna varıldı.”

Amaç: BRICS ziyaretini gölgelemek

MÜSİAD Güney Afrika Başkanı Ebubekir Salim, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesinde sahnelenmek istenen oyunu şöyle açıkladı: “Sayın Cyril Ramaposa’nın başkan olmasıyla Cumhurbaşkanımız ile arasında başlayan sıcak ilişkiler bu çevreleri rahatsız ediyor. BRICS zirvesine Sayın Cumhurbaşkanımızın özel davetli statüsüyle katılacak olması ilişkileri farklı bir seviyeye taşıyacak. Bizler Pretorya Türk Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen önderliğinde bu zirveye hazırlanırken FETÖ kaynaklı bu tür saldırıları aslında bekliyorduk.” MÜSİAD’a yönelik saldırı dalgası başlatıldığını belirten Salim, “Bunlarla mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

#​Güney Afrika
#FETÖ
#MÜSİAD
6 yıl önce