|

Gümrük merkezleri geliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci: “TOKİ ile anlaşmamızı yaptık, İstanbul’da biri Anadolu biri de Avrupa yakasında olmak üzere iki bölgede gümrük ve ticaret merkezleri kuruluyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2018 Salı
Güncelleme: 00:31 - 5/06/2018 Salı
Yeni Şafak
'Gümrük ve ticaret merkezleri' kurulacak
'Gümrük ve ticaret merkezleri' kurulacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin ihracatını artıracak, ticaretini geliştirecek "gümrük ve ticaret merkezleri" kurulacağını söyledi.

Tüfenkci, bu konudaki çalışmaları tüm hızıyla sürdürdüklerini kaydetti. Tüfenkci, merkezlerin altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Sektörlerle ilgili çalıştay ve toplantılarımızı gerçekleştirdik, TOKİ ile anlaşmamızı yaptık, İstanbul'da biri Anadolu biri de Avrupa yakasında olmak üzere iki bölgede gümrük ve ticaret merkezleri kuruluyor” dedi.

Tüfenkci, “Bu, özellikle transit ticarette bir başka ülkeden gelen ve bir başka ülkeye satılacak ürünlerin gümrük işlemlerinden istisna olarak, o bölgede depolanarak tekrar yurt dışına deport edilmesi, için önemli" bilgisini verdi.


İşlemler hızlanacak

Bakan Tüfenkci, kurulacak merkezde, gümrük işlemlerinin hızlandırılmasının yanında, yatırım çeken, dış ticareti daha verimli ve karlı hale getiren bir sistemin kurgulandığını anlattı.

#Gümrük
#gümrük Merkezi
6 yıl önce