|

Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni adımları duyurdu: GES'ler talep toplama işlemleri yoluyla ihraç edilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşları ekonomide atılacak yeni adımları açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bakanlığımızca, vatandaşlarımızın tasarruflarını Türk Lirası cinsi varlıklarda değerlendirebilmelerinin teşvik edilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla, gelire endeksli Devlet iç borçlanma senedi (GES) talep toplama işlemleri 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren gerçekleştirilecektir." denildi.

22:46 - 9/06/2022 Perşembe
Güncelleme: 23:08 - 9/06/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde, hızlı ve çözüm odaklı adımlar atmaya devam edileceğini ve yeni adımların bu akşam açıklanacağını bildirmişti.

Beklenen açıklama gece yarısına doğru geldi.

  • Yapılan açıklamada,
    "Bakanlığımızca, vatandaşlarımızın tasarruflarını Türk Lirası cinsi varlıklarda değerlendirebilmelerinin teşvik edilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla, gelire endeksli Devlet iç borçlanma senedi (GES) talep toplama işlemleri 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren gerçekleştirilecektir."
    denildi.

3 AYDA BİR KUPON GETİRİSİ SAĞLAYACAJ

Sadece gerçek kişilere sunulacak olan GES'lerin, ülke genelinde gerçekleştirilecek duyuru ve talep toplama işlemleri yoluyla ihraç edileceğinin belirtileceği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Senede ilişkin talep toplama işlemleri ile senedin ihracı, kupon ve anapara ödemeleri Bakanlığımız sitesinde yayınlanacak duyuruda belirtilecek bankalar aracılığı ile gerçekleştirilecektir.
İhraç edilecek senetler üç ayda bir yatırımcısına kupon getirisi sağlayacak olup kupon ödemelerinde asgari getiri garantisi olacaktır.
Senedin kupon ödemesine esas teşkil edecek getiri oranı ve vade yapısı ihraç duyurusunda ilan edilecektir. Senedin yatırımcıya sağlayacağı nihai getiri oranı, ihraç aşamasında Bakanlığımız tarafından belirlenen getiri oranının, hasılat gerçekleşmeleri çerçevesinde hesaplanacak endeks değeri ile çarpılması yoluyla belirlenecektir."

#Hazine ve Maliye Bakanlığı
#GES
2 yıl önce