|

Hem turizm hem ticaret

Türkiye’nin Katar ile olan ticaretinin artması, hava yolu şirketlerinin daha fazla sefer düzenlemesini beraberinde getirdi. Katar Havayolları, Türkiye’de sefer yaptığı şehirler arasına Adana’yı da ekledi. Kasımda başlayacak ve haftada üç gün yapılacak Adana-Doha seferlerinin hem turizm hem ticaretin gelişmesine katkı vermesi bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/09/2017 Pazar
Güncelleme: 01:44 - 17/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Hem turizim hem ticaret
Hem turizim hem ticaret

Körfez’in küçük fakat etkili ülkesi Katar ile Türkiye’nin ticareti gün geçtikçe artıyor. Katar ile ikili ticaretin artmasını fırsat bilen Katar Hava Yolları, Türkiye’de sefer yaptığı şehirler arasına Adana’yı da ekledi. Adana Tanıtım ve Kalkınma Ajansı (ATAK)’ın Ortadoğu ve Afrika pazarlarına yönelik çalışmasının bir sonucu olarak Katar’a yoğunluk verince Katar Hava Yolları Adana-Doha seferlerine başlama kararı aldı. Katar Havayolları 6 Kasım 2017 tarihinden itibaren Adana-Doha arasında tarifeli olarak haftada üç gün karşılıklı seferlere başlayacak.


BEYRUT'TAN SONRA DOHA AÇILIMI OLDU

Afrika, Ortadoğu ve tüm dünya pazarlarına Beyrut üzerinden açılmak için yoğun çabalar gösterdiklerini belirten Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Adana’nın ihracat potansiyeli için Katar’ın önemli bir pazar olabileceğini belirtti. Adana Tanıtım ve Kalkınma Anonim Şirketi (ATAK A.Ş.)’nin de başkanlığını yapan Menevşe, Adana’nın ekonomisine doğrudan veya dolaylı olarak katkı sağlama hedefiyle Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ortaklığı ile kurulan ATAK A.Ş., ekonomik kalkınma hamlesini Beyrut’tan sonra Katar ile sürdürecek. Bu amaçla Adanalı firmaların Katar’ın ihracat kapısını aralayabilmeleri için ATAK olarak gerekli çalışmalara başladık. Katar pazarını hedef olarak belirledik” dedi.

TURİZM İÇİN DE BÜYÜK AVANTAJ

ATAK A.Ş Genel Müdürü İlhami Günsel ise, Lübnan ile ilişkileri geliştiren Beyrut Turizm ve Ticaret Köprüsü’ne benzer bir projeyi Katar ile ilişkiler için inşa edeceklerini söyledi. Günsel, Kasım ayında başlayacak olan Adana-Doha uçuşlarının Çukurova bölgesi ile Katar arasında ticari ve turistik ilişkiler başlatmak için çok önemli bir avantaj olacağını kaydetti.

Günsel “Katar projesi için Adana’da ve bölgede bulunan kamu ve özel sektör kurumlarıyla ve odalarla işbirliği yapacağız. Katar’a ihraç ürünleri sevkiyatının sorunsuz yapılabilmesi için lojistik firmaları ile görüşmelere şimdiden başladık. Böylelikle hem ticaret hem de turizm için yeni bir kapı açılacak” diye konuştu.

  • KÖRFEZ'E AÇILAN KAPI OLACAK
  • Katar Havayolları, Türkiye’deki uçuş ağına İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa’dan sonra Adana’yı eklemiş olacak. Haftada 3 gün karşılıklı olarak yapılmaya başlanacak uçuşlarla Adana ve Doha birbirine bağlanacak. Katar Havayolları’nın Airbus A320 tipi yolcu uçağı, QR438 sefer sayısı ile Doha’dan saat 07.20’de kalkacak. Toplam 4 saatlik uçuşun ardından Adana’ya Türkiye saati ile 11.25’te inecek. Aynı uçak, QR439 sefer sayısı ile yolcularını Adana’dan alıp Doha için saat 12.25’te kalkacak. Uçağın inişi ise yerel saatle 16.15.

#Türkiye
#Turizm
#Ortadoğu
#Körfez
#Atila Menevşe
7 yıl önce