|

Hükümetin vaatleri genç işsizliği önleyecek

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Hükümetin seçim vaatlerindeki kredi imkanlarıyla gençlerin özel sektör veya müteşebbis olmasının önü açılacak, finansa ulaşmasına imkan sağlayacak. İşsiz gençlerimiz için bir meslek edindirme olacak ve krediler genç işsizliğin önüne geçecek" dedi.

Yeni Şafak
11:18 - 17/11/2015 Salı
Güncelleme: 09:58 - 17/11/2015 Salı
AA

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hükümetin seçim vaatlerindeki kredi imkanlarının gençlerin özel sektör veya müteşebbis olmasının önünü açacağını söyledi.



Palandöken, Türkiye'nin birçok kentinde birlik ve federasyon yetkilileriyle istişare toplantıları yaparak gündemi değerlendirdiklerini ve hükümet kurulduktan sonraki beklentilerini görüştüklerini söyledi.



Hükümetin seçim bildirgelerinde vadettiklerinin takipçisi olacaklarını anlatan Palandöken, Türkiye'de huzur, güven, birlik ve beraberliğin önemli olduğunu, bunun için de mesleki çalışmalar yaptıklarını vurguladı.



Genç işsizliğin önlenmesine yönelik çalışmalar yapıldığını belirten Palandöken, "En önemli mesele gençler. Hükümetin seçim vaatlerindeki kredi imkanlarıyla gençlerin özel sektör veya müteşebbis olması için önü açılacak, finansa ulaşmasına imkan sağlayacak. İşsiz gençlerimiz için bir meslek edindirme olacak ve krediler, genç işsizliğin önüne geçecek. Biz de bunun takipçisi olmak için çalışmalara başladık. Girişimci, işi icat edebilecek nitelikli kardeşlerimiz 750 bin liraya kadar krediden istifa edecek. En az 30 bin liradan başlayan, faizi olmayan, 150 bin liraya kadar kredilerden ve teşviklerden yararlanacak."



Palandöken, bugüne kadar farklı alanlarda, buna benzer krediler verildiğini, KOSGEB, İŞKUR'un da kredi sağladığını anlatarak, insanların mesleğe yönlendirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.



"Daha çok iş bulma alanları oluşturulacak"


Palandöken, yeni kurulacak hükümetten taleplerinin olacağını dile getirerek, milli eğitim programlarında meslek liselerinin öne çıkarılması, ara sınıflarda mesleklerle ilgili birkaç bölümün açılması için taleplerinin olacağını ifade etti.



Türkiye'nin en büyük sorunu olan yeni istihdam edilecek gençlerin çalışma alanlarının hazırlanması açısından bunun çok önemli olduğunu belirten Palandöken, böylece teknik elemanlara olanak sağlayarak daha çok iş bulma alanları oluşturulacağını kaydetti.



Palandöken, işsizlerin iş bulmasıyla ilgili fizibilitelerin yapılmasındaki yanlış yönlendirmeleri, ülkenin geleceğiyle ilgili birçok projeyi masaya yatırdıklarını anlatarak, şöyle devam etti:



"Yüzde 10 çalışan kesimden destek pirimi kesiliyor, o ortadan kalkmış olacak. Sadece yüzde 10 ile de yetinmeyecek, bundan sonraki bazı meslek ana dallarında da örneğin saat tamirciliği, gramofon tamirciliği, tek başına çalışan berber dükkanı, kuaför dükkanı, hattatlar vergi kapsamı dışına alınmasıyla ilgili çalışmalar var. "



KOSGEB destekli "can suyu" kredilerinin önemine işaret eden Palandöken, Avrupa'nın büyük yarası olan ekonomik krizlerin içerisinde Türkiye'nin bunu teğet geçmesinin en önemli nedenlerinden birinin Türkiye'deki bu can suyu kredileri olduğunu anlattı.

#Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken
#TESK Genel Başkanı Palandöken
#TESK
#Bendevi Palandöken
8 yıl önce