|

Hükümetten peş peşe döviz açıklaması

Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalara yönelik Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan peş peşe açıklama geldi. Bakan Zeybekçi doğru hamle için doğru zamana dikkat çekerken, Başbakan Yardımcısı Bozdağ ise dolarla oynayarak seçimin sonucunun değiştirilemeyeceğine vurgu yaptı.

Yeni Şafak
13:06 - 23/05/2018 Wednesday
Güncelleme: 13:50 - 23/05/2018 Wednesday
Yeni Şafak
Döviz açıklaması
Döviz açıklaması

Son günlerde spekülatif desteklerle döviz kurlarında yaşanan olağanüstü artışlar sonrasında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den piyasalara mesaj niteliğinde bir açıklama geldi.

Zeybekçi, yaşanan dalgalanmalara yönelik''En doğru hamlenin en uygun zamanda yapılacağına güvenim tam''derken, Merkez Bankası'nın döviz piyasasındaki dengesizliğin kaldırılması için gerekli araç ve yetkiye sahip olduğunun da mesajını verdi.


''DOLARLA SEÇİMİN SONUCU DEĞİŞTİRECEĞİNİ DÜŞÜNENLER ALDANIYOR''

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada dolarla oynayarak seçim sonucunu değiştirenlerin aldandığını söyledi. Bozdağ açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; Millet oyunu ve oyuncuyu gördü. Onlara fırsat vermeyecektir. 24 Haziran yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.''


Bakan Zeybekçi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamalar şöyle;

Reel ekonomi, büyüme, ihracat, istihdam ve kapasite kullanım oranları, ayrıca gelecek beklentilerine ilişkin öncü gösterge olarak yatırım teşvik başvuruları ve dünyanın en iddialı teşvik sistemine olan ilgi ile dünyada bu bakımdan ilklerde yer alan ülkemiz kur ve faiz oranlarında hak etmediği dalgalanmalar ve döviz piyasasında sağlıksız fiyat oluşumları yaşamaktadır.

İlgili kurumlarımız, reel sektörün başarısının, emeğinin ve alın terinin bu doğrultuda heba edilmemesi; döviz piyasasındaki dengesizliğin kaldırılması için gerekli araç ve yetkiye sahiptir.

Bu sorumluluğu alarak, en doğru hamlenin en uygun zamanda yapılacağı konusunda güvenimiz tamdır.

Hükümetimiz her zaman serbest piyasa ekonomisini esas almıştır ve bu anlayışla devam edecektir. Mali disiplinden ve enflasyonla mücadeleden ödün verilmeden, sürdürülebilir ve dengeli büyüme hedeflerimiz gerçekleştirilecektir.


#Bakan Zeybekci
#Dolar
#Döviz
#Merkez Bankası
#Bekir Bozdağ
6 years ago