|

İkinci P-72 Deniz Karakol Uçağı Deniz Kuvvetleri'ne teslim edildi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na havadan deniz gözetleme kabiliyeti sağlamak amacıyla başlatılan Meltem-3 Projesi kapsamında, ikinci P-72 Deniz Karakol Uçağı'nın teslimatı yapıldı. Savunma Sanayii Başkanı Demir, yaptığı açıklamada, "P-72 Deniz Karakol Uçaklarımız Mavi Vatan savunmasında Deniz Kuvvetlerimizin stratejik unsuru olarak hizmet edecek" dedi.

12:23 - 10/03/2021 Çarşamba
Güncelleme: 12:38 - 10/03/2021 Çarşamba
DHA
P-72 Deniz Karakol Uçağı
P-72 Deniz Karakol Uçağı

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Meltem-3 Projesi kapsamında 2'nci P-72 Deniz Karakol Uçağı'nın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildiğini duyurdu.


Teslimatı sosyal medya hesabından duyuran Demir, "Mavi Vatan’da milli çıkarlarımızı korumak için her zaman görev başındayız. Meltem-3 Projesi kapsamında ikinci P-72 Deniz Karakol Uçağımızı da teslim ettik. P-72 Deniz Karakol Uçaklarımız Mavi Vatan savunmasında Deniz Kuvvetlerimizin stratejik unsuru olarak hizmet edecek" dedi.

Meltem-3 Projesi nedir?

Meltem Projesi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na havadan deniz gözetleme kabiliyeti sağlamak amacıyla başlatıldı.

Meltem-1 ve Meltem-2 projeleriyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 6 adet CN-235 tipi (P-235) deniz karakol uçağına kavuştu. Projenin son aşaması olan Meltem-3 ile 6 adet ATR-72 tipi (P-72) deniz karakol uçağının envantere girmesi planlandı.

Projede, TUSAŞ, HAVELSAN, ASELSAN ve MİLSOFT gibi birçok savunma sanayii kuruluşu alt yüklenici olarak görev alıyor.


#meltem-3
#deniz karakol uçağı
#p-72
#teslimat
#deniz kuvvetleri
3 yıl önce