|

İlaç firmasına ihracat ödülü

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen İKMİB 2017 İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde Nobel İlaç, 2017 yılında gerçekleştirdiği 56 milyon dolar ihracat ile “Eczacılık Ürünleri İhracatı” kategorisinde 2.’lik ödülünün sahibi oldu.

Yeni Şafak
11:59 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:03 - 23/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Nobel İlaç Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Numan Balki: Ülkemizin ihracat gelirine kaynak oluşturmaktan ötürü gurur duyuyoruz.
Nobel İlaç Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Numan Balki: Ülkemizin ihracat gelirine kaynak oluşturmaktan ötürü gurur duyuyoruz.

Türkiye’nin en çok ihracat gerçekleştiren ilk üç sektöründen biri olan kimya sektörü, 2017 yılında 16,1 milyar dolar ihracat sağladı. Plastikten kozmetiğe, ilaçtan kauçuğa, medikalden boyaya kadar kimyanın farklı alt sektörlerinde yedi bine yakın üyesi bulunan İKMİB, 2017 yılında 16,1 milyar dolarlık ihracata imza atan sektör temsilcilerini ödüllendirdi. İKMİB ev sahipliğinde düzenlenen ve T.C. Ekonomi Bakan Yardımcısı Sn. Fatih Metin ile TİM Başkanı Sn. Mehmet Büyükekşi’nin katılımıyla gerçekleştirilen törende 24 kategoride 120 ihracatçıya ödülleri verildi.

Nobel İlaç, 2017 yılında gösterdiği performans ile “Eczacılık Ürünleri İhracatı” kategorisinde 2.’lik ödülüne layık görüldü. Nobel, yerli ilaç firmaları arasında ise ilk sırada yer alan firma oldu. 2017 İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde, Nobel adına ödülü Dış Ticaret Direktörü Dr. Kemal Erkal aldı. Nobel İlaç Dış Ticaret Direktörü Dr. Kemal Erkal, yeni ürün lansmanları ve pazar fırsatlarını değerlendirerek, her yıl sağlıklı büyüme ve bu alanda liderliği hedeflediklerini ifade etti.

25 ÜLKEDE AYNI MARKA İSMİ

Nobel İlaç Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Numan Balki konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Yüzde yüz yerli sermayeli uluslararası bir ilaç firması olarak her yıl önemli ihracat rakamlarına imza atıyoruz. Ülkemizin ihracat gelirine kaynak oluşturmaktan ötürü gurur duyuyoruz. Bu başarımızı yarıya yakını yurt dışında olmak üzere bizimle birlikte çalışan yaklaşık 2500 çalışanımıza borçluyuz. İhracatımızın büyük kısmının kendi markalarımızla yapılıyor olmasının değerini ayrıca vurgulamak gerekir. Bir ilacımız Türkiye’nin ilk ve halen tek uluslararası ilaç markası olarak ülkemizde üretilip 25 ülkede aynı marka ismi ile pazarda yer alıyor."

#Nobel İlaç
#Yerli ilaç
#İhracat
6 yıl önce