|

İlk 100'de yer alan 7 öğrenci Biruni Üniversitesini tercih etti

Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, Biruni Üniversitesi'nin ilk 100’den 7 öğrenci tarafından tercih edildiğini ifade ederek, tüm öğrencilere üniversiteye duydukları güvenden dolayı teşekkür etti.

Yeni Şafak
17:55 - 13/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 18:04 - 13/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​​Biruni Üniversitesi
​​Biruni Üniversitesi

Biruni Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Adnan Yüksel ile yapılan röportajımızda, Sn Rektör "21.yüzyılın Bilim insanlarını yetiştirmek için yola çıkan Üniversitenin, kuruluşunun 5.yılında;

2018 YKS sonuçlarına göre Türkiye’nin en başarılı öğrencileri arasından bulunan,

· Türkiye 3.’sü,

· Türkiye 17.’si,

· Türkiye 35.’si,

· Türkiye 37.’si,

· Türkiye 63.’sü,

· Türkiye 65.’si,

· Türkiye 94.’sü olmak üzere,

İlk 100’den 7 öğrenci tarafından tercih edildiğini ifade ederek, Biruni Üniversitesi adına tüm öğrencilere Üniversiteye duydukları güvenden dolayı teşekkür etti.


Bilindiği üzere, günümüzde en büyük sermaye; bilgi, teknoloji ve yetişmiş insan gücü iken, Üniversitelerin temel amacı meslek öğretmenin yanı sıra öğrencilerin yeteneklerinin keşfedilmesi, bilgiye ulaşma, bilginin yorumlanması ve kullanılması için gerekli ortamın sağlanmasıdır. Bu bağlamda fark oluşturan ve Türkiye'de nitelikli sağlık elemanı yetiştirilmesini sağlayan Biruni Üniversitesi, verdiği kaliteli sağlık eğitimiyle dikkat çekiyor.

  • Sağlık alanındaki 45 branşın tamamında eğitim verdiklerini anlatan Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, “Öğrencilerimizi, en iyi noktaya taşımak için çalışıyoruz” dedi.

Eğitimin motor gücünü heyecan ve enerji olarak açıklayan Sn. Yüksel, “Üniversitemiz tüm hocalarıyla birlikte Türkiye'nin geleceğini şekillendirmeye çalışıyor. Öğrencilerimizin severek öğrenmesini, araştırarak başarıya ulaşmasını sağlıyoruz. Bunun için yeterli heyecan ve enerjimiz var.” dedi. Eğitimin davranışları değiştirmekle başladığını söyleyen Sn. Yüksel, “Öğrencilere çalışmayı bir alışkanlık olarak kazandırmayı hedefliyoruz. Alışkanlık kazanan öğrenciler, çalışkan kişiliklere dönüşür ve bu durum Türkiye'nin yararınadır. Biz öğrencilerimize başaracaksınız ve akademisyen olacaksınız diyoruz. Bu ülke için faydalı gençlere ihtiyacımız var ve biz bu gençleri yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

Biruni Üniversitesi, meslek eğitimi vermenin yanında, yeni bilgiye ulaşan öğrencilere yorumlama becerisi de kazandırıyor. Biruni Üniversitesinde; Eğitime başlayan öğrencilerin ilgi ve alakalarına göre bölüm seçtiklerini söyleyen Prof. Dr. Yüksel, "Bir öğrenci farklı bir bölüme ilgi duymuşsa, bölüm değiştirebiliyor. Modern teknolojilerle donatılan üniversitede, birçok laboratuvarda öğrenciler eğitim alanlarıyla ilgili tüm deneyleri yapıyor. Öğrenciler simülasyon, uygulama ve araştırma imkanlarıyla eğitim görüyor. Ayrıca yandal yapabiliyor, yine birDeHa programımızdan yararlanabiliyor. Çift diploma elde edebiliyor. Biruni Üniversitesi'nde Türkçe eğitim alan öğrenciler, bir sene boyunca İngilizce eğitim de alıyor. Öğrencilerimiz Türkçe eğitim görmüş ancak yabancı dilini de öğrenmiş olarak mezun oluyor" dedi.

#Biruni Üniversitesi
#Prof. Dr. Adnan Yüksel
6 yıl önce