|

İlk bin firmayla ihracat endeksi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Borsa İstanbul'un ortak çalışması sonucu oluşturulan TİM İhracat Endeksi, Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen gong töreniyle yayımlanmaya başladı.

Haber Merkezi
04:00 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:23 - 15/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
TİM İhracat Endeksi Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı
TİM İhracat Endeksi Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı

Endeks, halka açık piyasa değeri belirli bir düzeyin üzerinde olan ve TİM tarafından her yıl açıklanan ilk bin ihracatçı listesinde yer alan firmalardan oluşuyor. Endekste yüzde 10 ağırlık sınırlaması uygulanacak. Şubat, mayıs, ağustos ve kasım aylarının ilk iş günlerinde endeks içindeki ağırlıklar en yüksek yüzde 10 olacak şekilde yeniden düzenlenecek. Halka arz edilerek Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacak şirketlerden endeks kurallarında belirlenen şartları sağlayanlar da işlem görmeye başladıkları gün endekse dahil edilecek.

GEREKLİ ŞARTLARI SAĞLAYAN GELECEK

Törende konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, TİM olarak ihracatçı firmaların borsadaki başarı performansını göstermek için Borsa İstanbul ile TİM İhracat Endeksi’ni hayata geçirdiklerini belirtti. Gülle, TİM İhracatçı Endeksi’ne dahil olacak firmaların kriterlerine ilişkin şunları kaydetti: "TİM’in ilk bin ihracatçı listesinde olan ve Borsa İstanbul içerisinde Yıldız Pazar’da ya da Ana Pazar’da işlem gören şirketlerden biri olması gerekiyor. Ancak doğrudan değil, başka firma üzerinden ihracat yapan, yani ihraç kayıtlı satış yapan firmalarımız da var. Eğer bu firmalar ilk bindeki firmaların ihracatı kadar ihraç kayıtlı satış yapıyorlarsa onları da bu gruba alacağız.”

  • İyi şirketler borsaya gelsin
  • Borsa İstanbul Genel Müdürü Çetinkaya, "Borsa İstanbul olarak hep iyi şirketler borsaya gelsin, biz onlar için geniş kitlelerden sermaye toplayalım, borçsuz büyüsünler ve büyümelerinden geniş kitleler pay alsın istiyoruz. TİM şirketleri de iyi şirketler" dedi.
#İhracat
#Borsa İstanbul
6 yıl önce