|

İş dünyasından Zeytin Dalı'na tam destek

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na iş dünyası tam destek verdi. İş dünyası, "Türk iş alemi olarak devletimizin aldığı bu kararın sonuna kadar arkasındayız. Kahraman ordumuza güveniyoruz" dedi.

Yeni Şafak
07:47 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 09:13 - 21/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
İTO Başkanı: Mevzu ülkemizse biz her türlü fedakarlığa hazırız.
İTO Başkanı: Mevzu ülkemizse biz her türlü fedakarlığa hazırız.

"Zeytin Dalı Harekatı"nın hedefinin Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak ve oradaki mazlum halka barış getirmek olduğunu belirten Oran, şunları söyledi:

“Bizler Türk iş alemi olarak devletimizin aldığı bu kararın sonuna kadar arkasındayız. Türkiye’nin güvenliği söz konusu olduğunda, ekonomik sonuçların ne olacağı önemini kaybeder. Mevzu ülkemizse biz her türlü fedakarlığa hazırız. Biz daha çok çalışır, daha çok üretiriz. Ordumuzun başarılı olacağına yürekten inanıyoruz. Türk insanının huzur ve güvenliği için yapılan bu operasyonların, terörün kökü kazınana kadar devam edeceğinden en ufak şüphemiz yoktur."

HAK-İŞ: ÜLKELER TERÖRE ORTAK TAVIR ALMALI

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Zeytin Dalı Operasyonu'nun başarıyla sonuçlanmasını, terörün son bulduğu, kardeşlik, huzur ve güven ortamının egemen olduğu, daha güçlü bir Türkiye, bir bölge ve dünya umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Arslan, şöyle devam etti: Zeytin Dalı Operasyonu'nun başarıyla sonuçlanmasını, terörün son bulduğu, kardeşlik, huzur ve güven ortamının egemen olduğu, daha güçlü bir Türkiye, bir bölge ve dünya umut ediyoruz. İnsanlığın ortak sorunu olan teröre çare bulunması için uluslararası kuruluşların ve ülkelerin çifte standardı bırakarak bir araya gelmesini ve teröre karşı ortak tavır almasını istiyoruz.

İSTANBUL TİCARET BORSASI: ZAFER KAZANACAĞIZ

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamasında, Türk iş dünyasının temsilcileri olarak, devletin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanında olduklarını belirtti.

Bazı çevrelerin, DEAŞ, PKK, PYD ve YPG gibi terör örgütleri ile bölgede yeni bir devlet kurulamayacağını anlamamakta ısrar ettiğini vurgulayan Kopuz, şunları kaydetti:

Zeytin Dalı Harekatı, Allah'ın izni ile en kısa süre zarfında ve bir tek askerimizi bile şehit vermeden zafer kazanarak sonuçlandıracağımız bir harekat olacaktır. Türk iş dünyasının temsilcileri olarak devletimizin ve ordumuzun yanındayız. Kahraman askerlerimize muvaffakiyetler diliyorum. Zülfikar kılıçları, Allah yar ve yardımcısı olsun.

#Zeytin Dalı Harekatı
#İstanbul Ticaret Odası
#Öztürk Oran
6 yıl önce