|

İşin başına geçti, atölyeyi fabrikaya çevirdi

Konya'da, 3 yıl önce küçük bir dükkanda tornacılık yapmaya başlayan Tuğba Gönül, "Kadından tornacı mı olur?" diyenlere inat azimle çalışmaya devam ederek, yedek parça imalatı üzerine kurduğu fabrikanın patronu oldu.

Yeni Şafak
13:10 - 14/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:16 - 14/04/2016 Perşembe
AA

Konya'da, 3 yıl önce rahatsızlanan eşinin işinden ayrılması üzerine küçük bir dükkanda tornacılık yapmaya başlayan Tuğba Gönül, "Kadından tornacı mı olur?" diyenlere inat azimle çalışmaya devam ederek, yedek parça imalatı üzerine kurduğu fabrikanın patronu oldu.



Tuğba Gönül (34), eşi Cemal Gönül'ün beyninde tümör tespit edilmesi üzerine adeta yıkıldı. Aile, evin geçimini sağlayan, sanayide tornacılık yapan babanın hastalıktan dolayı işinden ayrılmak zorunda kalması üzerine zor günler geçirmeye başladı.



Eşi ve 2 çocuğuna bakmak için evin tüm yükünü omuzlayan ev hanımı Gönül, ilk olarak bir tornacı dükkanında çalıştı. Burada bir süre tecrübe kazandıktan sonra sahip oldukları otomobili 30 bin liraya satan Tuğba Gönül, 100 metrekarelik bir atölyede tornacılık yapmaya başladı. "Kadın tornacılık mı yapar?" diyenlere kulak asmadan eşi ve çocukları için işine adeta dört elle sarılan Gönül, zamanla işini ilerleterek büyüttü.



Yaklaşık 100 metrekarelik bir dükkanda başlattığı işini genişleten Tuğba Gönül, şimdi patronu olduğu 670 metrekarelik fabrikada ürettiği ürünlerini dünyaya ihraç etmeye hazırlanıyor.



"Gurur verici"


2 yıl önce Konya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü anlatan Tuğba Gönül, "Sayın Başbakanımız bana, 'Konya'dan böyle bir kadın çıkması gurur verici' dedi. Bunun üzerine ağladım. Başbakanımız bana 'sakın ağlama, sen daha iyi yerlere geleceksin' dedi. Çok şükür gerçekten de öyle oldu. Ailemi kimseye muhtaç etmek istemiyordum. Çok şükür Allah yardım etti ve 100 metrekarelik bir alanda başladığım işe şu anda 670 metrekarede yedek parça imalatı yaparak devam ediyorum. Fabrikamızda otomotiv, makine ve tarım makinelerinin yedek parçalarını üretiyoruz. İşe tek bir makine ile başladım şimdi 4 çalışanımla, her biri yaklaşık 200 bin liralık 3 makine ile üretim yapıyoruz" şeklinde konuştu.




#tornacı
#Tuğba Gönül
#atölye
#fabrika
#zim dolu
#hikaye
8 yıl önce