|

İstanbul İslami finansın merkezi olmalı

Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÖNSİAD) Başkanı Rasim Erdoğmuş, tüm dünyada İslam ekonomisinin yükseliş içinde olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2017 Cuma
Güncelleme: 06:16 - 2/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul ​İslami finansın merkezi olmalı
İstanbul ​İslami finansın merkezi olmalı

Türkiye’nin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini söyleyen Erdoğmuş, İstanbul’un İslam ekonomisinde bir merkez olabileceğini söyledi. Mevcut sistemin sürdürebilir olmadığını ve belirli aralıklarla kriz oluşturma riski taşıdığını hatırlatan Erdoğmuş, “Batı çoktan İslam ekonomisi uygulamalarına yöneldi. İngiltere, Lüksemburg, Hong Kong ve Hollanda gibi ülkeler İslami finans merkezi olma yolunda önemli adımlar atıyor. Oysa kültürümüzün temelini oluşturan İslamın ekonomik öğretilerine geri dönmeli, İstanbul’u tüm dünyanın takip ettiği İslami ekonomi merkezine dönüştürmeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

DAHA ALACAK
ÇOK YOLUMUZ VAR

Erdoğmuş, İslami sisteme uygun ekonomik uygulamalarla ilgili önemli çalışmaların başladığını ancak bunların yeterli olmadığını aktardı. Üniversitelerin işletme ve iktisat fakültelerinde İslam ekonomisi ve faizsiz finans dersleri verildiğini hatırlatan Erdoğmuş, Varlık Fonu’nun İslami Mortgage geliştirmek için önemli bir çalışma başlattığını hatırlattı. Katılım bankalarının net kârı ocak-mart döneminde 2016’nın aynı dönemine göre yüzde 371,4 artış gösterdiğini belirten Erdoğmuş “2018 itibariyle toplam miktarı 3,4 trilyon dolar seviyesine ulaşması beklenen küresel İslami varlıklardan önemli bir paya sahip olmak için hızlı hareket etmeliyiz. Dünyanın İslami finans merkezine dönüşebilmek için süratle doğru adımlar atmalıyız” dedi.

#​İslami finans
#Rasim Erdoğmuş
7 yıl önce