|

İşte elektrik faturasını düşürme yolları

Uzmanlara göre faturaları en çok bilinçsizce kullanılan elektronik aletler arttırıyor. Basit olduğu kadar etkili yöntemlerle elektrikte tasarruf etmek mümkün.

Yeni Şafak
10:15 - 9/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 08:20 - 9/01/2016 Cumartesi
IHA

Soğuyan havalarla birlikte faturalar cep yakmaya başlayınca uzmanlar evde tasarruf taktiklerini ele aldı.


Yurt genelinde hava sıcaklığı sıfırın altına düşerken, elektrik ve doğalgaz faturaları ödemek büyük bir mesele haline geldi. Uzmanlara göre faturaları en çok bilinçsizce kullanılan elektronik aletler arttırıyor. Basit olduğu kadar etkili yöntemlerle tasarruf etmek mümkün. Elektronik eşyaları kullanılmadığı zamanlarda prizden çekmek, ütüleme işlemi bitmeden 5 dakika önce ütüyü kapatmak ve kullanılmadığı sürece şarj aletlerini prizde bırakmamak, tasarruf ampulü kullanmak büyük oranda enerji tasarrufu sağlıyor.


BEYAZ EŞYALAR CEBİNİZİ YAKABİLİR

Evlerde en sık kullanılan beyaz eşyalar uzun çalışma süreleri ve yüksek güç sarfiyatı yüzünden tasarrufta dikkat edilmesi gereken konuların başında geliyor. Satın alınacak beyaz eşyalarda enerji sarfiyatını ve enerji sınıfını göz önünde bulundurarak fatura tutarlarını azaltmak mümkün. Çalışan fırınların kapağını çok sık açmamak, çamaşır ve bulaşık makinelerini kısa ve ya ekonomik programlarda çalıştırmak, buzdolabının arka kısmının rahatça hava alabilir olmasını sağlamak ve ısı kaynaklarını buzdolabından uzaklaştırmak, elektrikli süpürgelerin haznelerini sık sık temizlemek tasarruf yollarının başında geliyor.

#elektrik
#tasarruf
#elektronik aletler
8 yıl önce