|

Japonya'da küçük ve orta ölçekli firmaların yüzde 35'i borç batağında

Kovid-19 salgını tüm dünyada ekonomik olarak da etkisi sürdürüyor. Yapılan bir araştırmaya göre Japonya'da küçük ve orta ölçekli işletmelerin yüzde 35'i borç batağına saplanmış durumda iken sektörel bazda en çok etkilenenler arasında ise zirvede restoranlar ile gıda ve meşrubat tedarikçileri yer aldı.

08:27 - 19/04/2021 Pazartesi
Güncelleme: 08:35 - 19/04/2021 Pazartesi
AA
Sektörel bazda en çok etkilenenler arasında ise zirvede restoranlar yer alıyor.
Sektörel bazda en çok etkilenenler arasında ise zirvede restoranlar yer alıyor.

Tokyo merkezli araştırma kurumunun anketine göre, Japonya'da küçük ve orta ölçekli işletmelerin (SME) yüzde 35'inin borç batağında olduğu saptandı.

Kamu yayıncısı NHK'nin Tokyo Shoko Research kuruluşunun ay başında uyguladığı ankete dayandırdığı haberine göre, Kovid-19 salgının ekonomik etkisi sürüyor.

YÜZDE 35'İ BORÇ YÜKÜNÜ KARŞILAYAMIYOR

8 bin 400 SME'nin cevapladığı anket, işletmelerin yüzde 35'inin karşılayamayacakları borç yükünün altında olduklarını ortaya çıkardı.

Anket sonuçlarına göre, sektörel bazda en çok etkilenenler arasında sırayla restoranlar ile gıda ve meşrubat tedarikçileri yer aldı.

Firmaların 3'te 2'sinin tercihli kredi kullanımından faydalandırıldığı ancak Kovid-19'un piyasalara verdiği olumsuz etkiyle kredi geri ödeme süreçlerinin zora girdiği kaydedildi.

#Japonya
#Tokyo merkezli araştırma kurumu
#Japon firmalar
3 yıl önce