|

Kadınlar erkekleri yendi

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'ndeki mermer fabrikasında çalışan 25 kadın işçi, disiplin ve titizlikleriyle erkeklerin önüne geçti.

Yeni Şafak
11:11 - 14/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:15 - 14/01/2015 Çarşamba
DHA

Seydikemer'in Zorlar Mahallesi'ndeki mermer fabrikası yönetimi, ihracat bölümündeki hassas ölçüm standartlarını dikkate alıp kadın işçi istihdamına ağırlık verince, fabrikada geçen yıl 10 olan kadın işçi sayısı bu yıl 25'e çıktı. Kadın işçiler mermer yıkama, ayıklama, temizleme ve paketleme bölümlerinde erkeklerle beraber çalışırken, özenli ve titiz çalışmaları nedeniyle özellikle ihracat bölümünde erkek işçilerin bir adım önüne geçti. Fabrikada baret, eldiven ve maske kullanarak çalışan kadınlar, geçimlerini kendi emekleriyle sağladıkları için mutlu olduklarını söyledi.


'GÜNLÜK HAYATTA ÇOK DAHA ZOR İŞLER YAPIYORUZ'

İşe 1 ay önce başladığını anlatan Büşra Nur Güngör, tüm kadınların mermer sektöründe çalışabileceğini söyledi. Kadınların günlük hayatta çok daha zor işler yaptığını aktaran Güngör, kendi ayakları üzerinde durabildiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

4 yıldır mermer fabrikasında çalışan Seval Şekerci ise bu sayede eşine destek olduğunu kaydetti. Kesim ve paketleme işlemlerini kolaylıkla yaptığını anlatan Şekerci, "Çok ağır bir iş yapmıyoruz. Kadınlara tavsiyem bu işlerden korkmasınlar. Kadınlarımız bu sektörde çalışıp ekmeklerini kazanabilir" dedi.

Bir yıldır fabrikada çalışan Seda Ece de işe girerken çekindiğini, ancak sonra kolayca öğrendiğini anlattı. Ece, tüm kadınları maden sektöründe çalışmaya davet etti.

'İŞLERİ İTİNA VE BAŞARIYLA YAPIYORLAR'

Fabrikanın üretim sorumlusu Ümmet Menderes, kadın işçilerle uyum içinde çalıştıklarını söyledi. Kadınlarla çalışmanın çok kolay olduğunu sözlerine ekleyen Menderes, şöyle devam etti:

"Fabrikamızda şu anda 25 kadın işçimiz var. İş potansiyeli olarak daha çok kadın işçiye ihtiyaç duyuyoruz. Verdiğimiz her işi itina ve başarıyla yaptıkları için özellikle kadınları tercih ediyoruz. Kadın personelimizden çok memnunuz. Buraya ilk geldiklerinde 'Bu işi yapamayız, zordur' düşüncesindeydiler. Ancak yanıldıklarını zamanla anladılar. Verdiğimiz işleri büyük titizlikle yerine getiriyorlar."

Kadın elemanların tamamını ihracat bölümünde çalıştırdıklarını kaydeden fabrika sahibi Mehmet Türkmen de, maden sektörüne adım atmak isteyen kadınları fabrikaya davet etti.

 
#mermer
#kadın işçiler
#seydikemer
#muğla
9 yıl önce